Rotterdam - Stadsdriehoek. FOTO: Pavel Haž
V Nizozemsku architekti nemuseli krotit fantazii, a tak si uskutečňovali sny
4. 5. 2022Při svých výpravách do evropských zemí jsme my Češi často zaraženi a překvapeni, co nového z architektonického hlediska můžeme obdivovat. Snad je to dáno tím, že u nás za posledních třicet, respektive padesát let toho vzniklo jen velmi málo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
6.5.2022 08:59
Danielo, klidně napiš o svém pohledu na Nizozemsko. Každý to vnímáme jinak a vidíme třeba úplně jiné věci.
Libuše Křapová
4.5.2022 12:02
Danielo, návštěva Nizozemska patří do mých tajných snů :-) Třeba to jednou i vyjde. pak uvidím, jestli se mi ta hlava opravdu točit nebude :-)
Daniela Řeřichová
4.5.2022 11:36
Líbo, Rotterdam je opravdu architektonicky pozoruhodné město.
V Kijk-Kubus od Pieta Bloma (titulní foto) jsem před pár lety byla, hlava se netočila. :-)
Zajímavý je také Erasmův most od Bena van Berkeleho přes řeku Maas. K působivým objektům patří Maastoren, Montevideo nebo The Rotterdam Library.
Na druhé straně jsou zde i historické památky - Kostel sv. Vavřince, Bílý dům, Stará pošta...parky, přístav, muzea, každý si přijde na své.
Libuše Křapová
4.5.2022 10:39
Jasně, nic proti nizozemské architektuře, fádnost není hezká. Jen - kdybych měla bydlet v domě na titulní foto, asi by se mi celý den točila hlava :-) Z pohledu z venku není žádný pevný bod na ukotvení očí :-)
Daniela Řeřichová
4.5.2022 10:13
Paráda! Nizozemsko s netradiční archlitekturou a tradičními kytičkami je moje srdcovka, právě jsem se vrátila a chtěla napsat článek. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA