Kuřáci zjišťují, zda nemají rakovinu plic
Ilustrační foto: Pixabay

Kuřáci zjišťují, zda nemají rakovinu plic

27. 5. 2022

Devětapadesátiletá Alena ze středních Čech je jednou z těch, kteří si mohou oddychnout. Její plíce jsou bez nádorů. Prokázalo to CT vyšetření, které absolvovala v rámci programu časného záchytu rakoviny plic, jenž odstartoval počátkem letošního roku.

rakovina zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Může se stát, že kuřák neonemocní a naopak nekuřák ano, ale z pár výjimek by se nemělo dělat pravidlo vědecké výzkumy hovoří o něčem jiném.
Eva Kopecká
Kdyby se kuřáci obešli bez svého zlozvyku, udělali by nejlíp. Dost je rakoviny i tak. Někdy k ní člověk přijde ani neví. Nelly Gaierová na jedné ze svých besed řekla, že pochovala poměrně brzy svoje příbuzné. Jako silná kuřačka je všechny přežila ...
Martin Vrba
Jsem moudrý člověk, nekouřím, ale vlastním hodně akcií tabákové firmy.:)
Martin Vrba
Jak si kdo ustele, tak si lehne!
Olga Škopánová
Paní Alena by v první řadě měla přestat kouřit.
Jitka Caklová
"Do časné detekce rakoviny plic se zapojili také praktičtí lékaři – mezi svými pacienty vyhledávají ty, pro něž by byl program vhodný, a posílají je k plicnímu lékaři." Toto je z mého pohledu, názorný příklad, jak se "vyrábějí" pacienti a nepochybuji, že někdo má názor naprosto odlišný.
Jitka Caklová
Nechat si udělat CT, jestli náhodou nemám nádor a to kdekoliv v těle, není žádnou prevencí. Jedná se pouze o určení diagnózy a následnou léčbu. Skutečnou a jedinou prevencí je dobře znát svoje tělo a jeho souznění s Duší, což nikomu lékař nezajistí, není to v jeho moci. A co když mi CT nádor zjistí? Mám zbytek života ztratit, pro lékaře náročnou, pro mě nepříjemnou léčbou a prodloužit si tak zbytek života o jeden rok po nemocnicích? Po vlastních zkušenostech s těžkou pneumonií a "odchodem na zkoušku", DĚKUJU NECHCI!!!
Hana Řezáčová
Před dvěma lety mi zemřela kamarádka, 68 let, na rakovinu plic - nikdy nekouřila (manžel také ne), a také nepila, vyhýbala se sladkému, tučnému - byla lékařka a žila tak, jak radila svým pacientům ... Jinak souhlasím - každá prevence se počítá ...
Jana Šenbergerová
Není nad to být nekuřák. Ale ani soužití s kuřákem není bez rizika.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%