Ilustrační foto: Pixabay
Kuřáci zjišťují, zda nemají rakovinu plic
27. 5. 2022Devětapadesátiletá Alena ze středních Čech je jednou z těch, kteří si mohou oddychnout. Její plíce jsou bez nádorů. Prokázalo to CT vyšetření, které absolvovala v rámci programu časného záchytu rakoviny plic, jenž odstartoval počátkem letošního roku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
28.5.2022 07:34
Může se stát, že kuřák neonemocní a naopak nekuřák ano, ale z pár výjimek by se nemělo dělat pravidlo vědecké výzkumy hovoří o něčem jiném.
Eva Kopecká
27.5.2022 19:29
Kdyby se kuřáci obešli bez svého zlozvyku, udělali by nejlíp. Dost je rakoviny i tak. Někdy k ní člověk přijde ani neví. Nelly Gaierová na jedné ze svých besed řekla, že pochovala poměrně brzy svoje příbuzné. Jako silná kuřačka je všechny přežila ...
Martin Vrba
27.5.2022 18:13
Jsem moudrý člověk, nekouřím, ale vlastním hodně akcií tabákové firmy.:)
Jitka Caklová
27.5.2022 14:05
"Do časné detekce rakoviny plic se zapojili také praktičtí lékaři – mezi svými pacienty vyhledávají ty, pro něž by byl program vhodný, a posílají je k plicnímu lékaři." Toto je z mého pohledu, názorný příklad, jak se "vyrábějí" pacienti a nepochybuji, že někdo má názor naprosto odlišný.
Jitka Caklová
27.5.2022 13:49
Nechat si udělat CT, jestli náhodou nemám nádor a to kdekoliv v těle, není žádnou prevencí. Jedná se pouze o určení diagnózy a následnou léčbu. Skutečnou a jedinou prevencí je dobře znát svoje tělo a jeho souznění s Duší, což nikomu lékař nezajistí, není to v jeho moci. A co když mi CT nádor zjistí? Mám zbytek života ztratit, pro lékaře náročnou, pro mě nepříjemnou léčbou a prodloužit si tak zbytek života o jeden rok po nemocnicích? Po vlastních zkušenostech s těžkou pneumonií a "odchodem na zkoušku", DĚKUJU NECHCI!!!
Hana Řezáčová
27.5.2022 13:07
Před dvěma lety mi zemřela kamarádka, 68 let, na rakovinu plic - nikdy nekouřila (manžel také ne), a také nepila, vyhýbala se sladkému, tučnému - byla lékařka a žila tak, jak radila svým pacientům ... Jinak souhlasím - každá prevence se počítá ...
Jana Šenbergerová
27.5.2022 12:31
Není nad to být nekuřák. Ale ani soužití s kuřákem není bez rizika.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA