Novinářka a spisovatelka Scarlett Wilková. FOTO: Adolf Horsinka
Chtěla bych zestárnout v Řecku, říká autorka nového románu Scarlett Wilková
5. 5. 2022Nakladatelství označuje knižní novinku Až uvidíš moře za strhující, silný, překvapivý román. Jeho autorka superlativy nemá ráda a říká, že především chtěla vyjádřit svou lásku k Řecku. A také připomenout kapitolu dějin, která spojila český a řecký národ, ale už se na ni téměř zapomnělo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
26.5.2022 19:54
Řecko je krásná zem. Byl jsem tam několikrát a kupodivu jsem se domluvil. Někde anglicky, jinde německy. O Řecku píši ve svém cestopise Středomořský kaleidoskop. Kdysi dávno jsem pracoval u rotačky s jedním mladým Řekem. Byl to skvělý člověk.
Krejcar Stanislav
9.5.2022 10:20
Nikdy jsem v Řecku nebyl, a nevadí mi to. Zeměkoule jako taková je všude krásná. A nyní se do kdysi zakázaných míst může člověk podívat díky YouTube nebo TV ! Je dobře, že v dnešní době čechomoravané si mohou zvolit místo pro život dle svého. Udělal to Krejčíř, Eva Holubová, nebo Feri . a mnoho dalších. Málokdo z nich ale v novém bydlišti pracuje jedná se spíše o rentiery v horším případě žebráky na římských náměstích.
Jana Šenbergerová
6.5.2022 14:26
Oldřichu, také si ráda čtu v Magazínu Dnes články paní Wilkové a dokonce mi neunikl ani tvůj ohlas na článek Pomlázka? v jednom z dubnových čísel.
Oldřich Čepelka
6.5.2022 10:46
Pěkný rozhovor. Není jen o Řecku, je o Scarlett Wilkové (na Češku pořádně sexy jméno :-) ). Čtu její články a rozhovory hlavně ve čtvrteční MFDnes. Má zajímavá témata a umí je s jí vlastním nadhledem podat. Napsal jsem to tady skoro jako reklamu na čtvrteční MFD, že?
Marie Ženatová
6.5.2022 06:27
V Řecku jsem nikdy nebyla, ale z vyprávění své dobré kamarádky také vím, jak jsou tam skutečně vřelé rodinné vztahy a veliká úcta ke starším lidem. Po knížce paní Wilkové* se také velmi ráda poohlédnu
Helenka Vambleki
6.5.2022 01:27
Knížku si určitě přečtu, protože potomka řeckých emigrantů mám za manžela
Helena Štěpánková
5.5.2022 22:53
Mám Řecko ráda. Nejen moře, ale přesně i to, co paní Wilková popisuje - krásné rodinné vztahy a úcta ke starým lidem. Bylo to patrné v každém místě, které jsem v Řecku navštívila.
Jiří Dostal
5.5.2022 22:10
:-) Jo jo, Nikos Stambolidis, Statis Karakevas a Václav Kočka - moje téma... :-) :-)
Jana Šenbergerová
5.5.2022 14:12
Přestože jsem v Řecku nikdy nebyla a zřejmě nebudu, mám k Řekům blízko. V našem kraji těch, kteří emigrovali, žije pořád ještě dost, i když staří umírají a mladí odcházejí do Řecka nebo jinam. Ti se zde už většinou narodili a jsou tu víceméně doma, i když Řecko je stále jejich vlastí. Osudy mnohých byly více než pohnuté. Ti starší žili u nás většinou v kopcích, kde chovali ovce nebo pracovali v lese. Jsou to srdeční, skromní a pracovití lidé, kteří se začlenili do společnosti bez problémů, i když si zachovali svou identitu. Drží při sobě, pomáhají si a mohu potvrdit, že se opravdu chovají moc hezky ke svým starším členům rodiny. Scházejí se spolu na řeckých zábavách a dnech, kde nechybí jejich národní pokrmy a kde vás naučí svůj tradiční kruhový tanec syrtos. Mám je ráda a po knížce paní Wilkové se určitě poohlédnu.
Daniela Řeřichová
5.5.2022 08:15
Děkuji za zajímavý rozhovor. Články Scarlett Wilkové se mi moc líbí a těším se na její knihu; také mám ráda silné příběhy. V Řecku jsme byli několikrát, vztah ke starší generaci je opravdu nepředstíraně hluboký.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA