Úvodní foto: autor. Obrázek v textu: Pixabay.com
Kurzivka o jednom ukecaném kosákovi
4. 5. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
5.5.2022 08:41
Kosáci jsou sympaťáci. Ráda je poslouchám a pozoruji. Taky pronásleduji s foťákem - neúspěšně. :-)
Jana Kollinová
5.5.2022 07:51
Příjemné čtení. Líbí se mi kosí zpěv i když začíná koncert již v půl čtvrté ráno, následuje generální pauza a po přestávce virtuóz spustí forte. :-)
Eva Mužíková
4.5.2022 23:10
Zpíval kos s kosicí fistulííí, že se k ní dnes večer přitulííí.... Milé povídání Jedno.
Marie Faldynová
4.5.2022 19:08
Já loni nechala vlaštovky nad oknem, kde uklízím - ale binec udělaly úžasnej. Na druhou stranu - už jsme té přírody zničili dost, tak alespoň vlaštovky jsem nechala bydlet.
Dana Puchalská
4.5.2022 18:59
Honzo, děkuju za bezva kurzivku.. Moc hezky jsem si početla. U nás za domem mají kosi taky hnízdo a vesele si prozpěvují spolu s rodinou špačků. Věř,dívala jsem se fakt důkladně. A kousek dál mají hnízdo hrdličky.
Martin Vrba
4.5.2022 17:30
Kdepak na mne s „kosama“. K našemu domu se rozhodly nastěhovat hned dvě kosí rodiny a založit si na opačných stranách domu hnízda. Já na terase sledoval jejich krmení a vůbec mi nevadilo, že mi létali nad hlavou a bral jsem to jako poctu, že jsem barák navrhl tak, že poskytuje příbytek i někomu jinému. Manželka je praktická a o poezii zpěvu ptáků se zajímá – je silně nedoslýchavá a zbystřila by jen v případě, pokud by z toho byla nějaká koruna a tak jednoho dne obě hnízda za mé nepřítomnosti „pohladila“ dlouhou tyčí, kterou používám na čištění okapů s tím, že by nám prý zasrali kosi celý barák – označila je dokonce za cikány – hrůza, ještě že to nikdo neslyšel. Hrozně jsme se pohádali – v hnízdě už byli naštěstí velcí kosáci, ale letci to dobří ještě nebyli, tak poskakovali po terase a já je krmil i s rodiči. Příští rok tam byli znovu a manželka je tam nechala a výsledek? Opravdu zasrali celou omítku i terasu – inu ženy to vidí často z toho správného úhlu a tak jsem tam dal pletivo a sídlí na bříze u domu. Dožívají se prý dvaceti let – tak uvidíme, kdo tu bude déle zpívat. :)
https://www.youtube.com/watch?v=x7Pku9HZgZI
Alena Tollarová
4.5.2022 16:24
Šla jsem ráno z toulačky u Labe a na anténě seděl krásně žlutý strnad. Zpíval z plných plic, hrdélko se mu nadouvalo a písnička o krásném jarním ránu kolotala na celou ulici. Chvála ptačímu zpěvu.
Jana Šenbergerová
4.5.2022 14:54
Ráno nás svým cukrováním budí hrdličky, občas zaznívá duet hrdlička - straka. Kosi prozpěvují nejvíc navečer. Mám jejich zpěv moc ráda a už se těším na mladé. Co ti dělají v trávě, když opustí hnízdo, to je na kabaret.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA