Skalničkář Stanislav Čepička. FOTO: Alena Tollarová
Po čtyřiceti letech tvořím skalku podle toho, co se líbí rostlinkám, ne, co se líbí mně, říká skalničkář Stanislav Čepička
3. 5. 2022První skalničky zasadil v roce 1981. Dnes jeho skalku, která čítá kolem sedmi set druhů rostlin, jezdí obdivovat skalničkáři z celého světa. „Skalka je moje láska. Věnuji jí veškerý svůj čas, mám ji i místo televize, říká pětasedmdesátiletý Stanislav Čepička z Radotína.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
3.5.2022 08:59
Honzo díky za článek a za to, že jsi nás tam vzal. Přeji panu Čepičkovi mnoho dalších let ve zdraví. Což si myslím, že mu bude sloužit, protože má pořad dostatek pohybu.
Anna Potůčková
3.5.2022 08:40
Moc pěkná záliba. Mrzí mě, že jsem ji neviděla když ta možnost byla. Ale překážkou byla dálka a na jeden den se nevyplatí takto cestovat. Panu Čepičkovi však přeji do dalších let spoustu zdraví, elánu a spoustu radosti z jeho skalky.
Alena Tollarová
3.5.2022 08:27
Děkuji za tento rozhovor s panem Čepičkou, jehož skalku jsem měla možnost na výletě s naším íčkem navštívit. Opatrně jsme postupovali cestičkami a žasli nad důmyslnou stavbou skalky a rozmanitostí kvetoucích i nekvetoucích rostlinek. Přeji panu Čepičkovi, aby ho ještě dlouho nic nebolelo a mohl se svému koníčku naplno věnovat.
Hana Rypáčková
3.5.2022 07:53
Je krásná a rozsáhlá ,skvěle udržovaná. Hodně zdraví a sil do dalších let. Vím, co práce dá zahrada..
Daniela Řeřichová
3.5.2022 07:16
Děkuji za milý rozhovor a přeji panu Čepičkovi hodně radosti z kouzelné skalky. Jsou mi sympatičtí lidé, kteří mají cit pro krásu a harmonii a pomáhají ji vytvářet.
Svatava Páleníková
3.5.2022 06:41
Obdivuji lidi, kteří se tak nadchnou pro svého koníčka, že mu obětují celý svůj život. To je zřejmě i tento případ pana skalničkáře. Pěkný koníček, pěkný rozhovor, pěkné fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA