Květy a světy v Olomouci
Všechny fotografie: Daniela Řeřichová

Květy a světy v Olomouci

25. 4. 2022

Po dvouleté pauze vynucené pandemií jsem si nenechala ujít výstavu Flora Olomouc, jejíž historie se začala psát v roce 1967.

květiny příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc krásné, na výstavě jsem nikdy nebyla a chtěla bych. Díky.
Helena Přibilová
Paní Danielo, děkuji za krásnou fotoreportáž z výstavy Flora Olomouc. Byla jsem tam několikrát v době svého mládí, kdy jsem ještě žila na Moravě. Ráda jsem si tyto návštěvy připomněla.
Daniela Řeřichová
Jsem z vás dojata. Děkuji všem milovníkům přírody ve všech jejích podobách. Třeba se příště na Floře Olomouc sejdeme a bude nám dobře. :-)
Eva Mužíková
Danielov i mne Tvůj článek nadchl. Škoda že je pro mne Olomouc trochu z ruky, asi bych nevěděla kam dříve. Ten závěs je nápaditý, nádherný.
Danuše Onderková
Danielo, trochu ti závidím, musela to být krása. I fotky jsou moc pěkné. Věřím, že sis to užila.
Jitka Caklová
Pane Mračku, přestože z praxe dobře vím, kolik práce a péče se za rostlinnou krásou skrývá, tak květinové závěsy, vyhnané do krásy ve sklenících, nekupuji přestože je to pohodlnější. I na květinách, stejně jako na všem živém se pozná, zda jsou pěstovány z lásky, nebo pro peníze. Naše babičky měly okna i zahrádky plné květin, aniž by cokoliv kupovaly. V žádném případě Vaše příspěvky, ani kohokoliv jiného, nerozporuji.
Rostislav Mraček
Paní Caklová, za rostlinnou krásou se skrývá spousta práce a péče. Nelze jen koupit a zavěsit. Jistě i ve svém okolí spatříte bohatou květinovou výzdobu exteriéru domů i bytů, truhlíky přetékající zelenou a kvetoucí nádherou. Ani jsem nezamýšlel psát z jiného úhlu, jen je mi líto, že nejsou dnes peníze pro zaměstnance, kteří by přispěli k dokonalosti tak populární a tradiční výstavy, jíž Flora Olomouc je.
Jan Zelenka
Nikdy jsem na Floře nebyl. Je to sice hezké, ale neláká mě to.
Daniela Řeřichová
Ještě jednou děkuji všem, kteří se zastavili u malého ohlédnutí amatérské zahrádkářky za výstavou FO. Jsem ráda, že se tato tradiční akce koná, byť jistě dozná i do budoucna mnoha změn. I my se proměňujeme v čase. :-)
Jitka Caklová
Pane Mračku, dík za jiný úhel pohledu, co bylo před 55 lety, dnes je úplně jinak. Kvapem se blíží období "zmrzlíků" a zahradnická centra budou opět přeplněná závěsnými květináči s bohatou vegetací surfinií a dalších kaskádových květin vyhnaných "prášky" do květu ve sklenících kdesi v Holandsku. Když je za nemalý peníz přinesete domů a zavěsíte do, pro květiny, přirozeného prostředí, tak bez skleníkového komfortu jdou do "kopru". Holt, máme tržní hospodářství.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%