Na pláži ve Fortaleze. FOTO: archiv Jarmily Komberec Jakubcové
Fortaleza
22. 4. 2022Fortaleza je přímořské město, které se nachází v severovýchodním regionu Brazilie. Je hlavním městem státu Ceará. Fortaleza má asi 2,5 milionu obyvatel a tudíž patří mezi největší města Brazilie. Hlavní dominantou města je přístav, kam byli přiváženi otroci z Afriky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
15.5.2022 09:55
Vzhledem k invektivám k mým článkům ze strny Jitky C. u žádné články o cestování psát nebudu. Je pravda, že reportáže na TV ZOOM nám všem přibližují exotické země než "nějaký článek na íčku".
Helenka Vambleki
30.4.2022 13:57
Jarmilo, děkuji za tvé pocity, které jsi stačila šťastně prožít s manželem, máš na co vzpomínat!
Helena Přibilová
26.4.2022 20:28
Paní Jarmilo, děkuji za Váš zajímavý článek o Brazílii a těším se na další postřehy z Vašich cest.
Jitka Caklová
25.4.2022 09:59
Ničím se netrápím, jen jsem napsala, když chceš cestopisem někoho obohatit, tak bez fotografií vyjadřuješ jen své pocity a je to nuda.
Jitka Caklová
25.4.2022 09:52
Jarmilko, proto jsem napsala, proti gustu žádný dišputát. Soudě podle sebe, nerada cestuji do zahraničí obzvláště, knihy nekupuji, protože nečtu a taky žiji. Ale zase umím dobře vařit, péct, starat se o dům a zahradu i o své tělo i Duši a ráda se tím chlubím :-)
25.4.2022 08:16
Jitko já mám také pořady na TV ZOOM moc ráda. Rozhodně takové reportáže přiblíží život v zicích zemích lépe než nějaké články. Jinak nemám důvod se chlubit, někdo cestuje, někdo třeba si kupuje knihy atd. Každý máme jiný žebříček hodnot. Tak se tím netrap - dva roky jsem skoro vůbec necestovala a taky žiji.
Jitka Caklová
25.4.2022 07:30
Pokud chci někoho obohatit svými zážitky, ze vzdálených obzvláště, tak bez fotogalerie je to nuda. Dle titulní fotografie a dodatku 12:47 to vnímám jako bohapusté chlubení, ale proti gustu žádný dišputát. Raději se podívám na Prima ZOOM.
23.4.2022 12:47
Jsem ráda, že jsem cestovala jak to šlo. Pak přišla doba covidová a bylo po turistice.Dnes už jsem o pár let starší a asi bych do Jižní Ameriky necestovala. Budu ráda když letos zvládnu Omiš v Chorvatsku a případně když situace dovolí Izrael. S manželem jsme byli i ve Venezuele, Argentině, Peru a Mexiku. Příště napíši ár postřehů z Kuby a Dominikánské republiky.
Hana Rypáčková
23.4.2022 09:06
Cestování je bezva, uděláš si svůj obrázek a zkušenosti jsou k nezaplacení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA