Kdo je single, může si za to často sám. Lidé mívají na partnery vysoké nároky
Ilustrační foto: Ingimage

Kdo je single, může si za to často sám. Lidé mívají na partnery vysoké nároky

16. 5. 2022

Pleteme si lásku s pobytem v hotelu all inclusive. Očekáváme od ní dokonalost, vzrušení, krásu. Neumíme slevit ze svých nároků, a proto nyní žijeme ve společnosti plné osamělých lidí.

psychika vztahy a sex
Hodnocení:
(4.4 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Pane Vrbo, možná by Vám pomohlo, kdybyste věděl, že určité mezery mám, nikoliv však v citové oblasti. Významy některých slov hledám ve WIKI, neboť nejsem dokonalá. Vaše iluzorní představy o lásce - nelásce, soucitu - nesoucitu mě, na rozdíl od Vás vůči mé osobě, neiritují. Ale klidně si poslužte, je to Vaše volba, která se mě netýká, ani mě neuráží.
Martin Vrba
17:05 Paní Caklová, nevím, zda máte mezery v oblasti citové nebo ve znalostech významu slov. . . . . . Ano, vždyť v tom se shodneme, že soucit můžeme mít i s docela cizím člověkem, ale snad si nemyslíte, že když soucit věnujeme i cizímu člověku, že ho odmítáme k tomu, koho milujme (v tom se asi neshodneme), tam je přece naprostou samozřejmostí – tam přece patří stejně jako poklička na hrnec. :) Soucit bez lásky existuje, ale opravdová láska se i bez soucitu neobejde a je často prubířským kamenem lásky. Když se například žena na muže (nebo opačně) v době nemoci, nebo v jiné pro něho těžké životní situaci, vykašle – a jde si užívat do barů a nemá s ním soucit, tak je většinou i po lásce. :)
Jitka Caklová
09:11Pane Vrbo, TAKÉ jsem si prošla obdobím, kdy jsem svoji pravdu hrnula všemi směry jako buldozér, na tomto portálu obzvláště. Jinde jsem tu možnost neměla. Rozhodně se s Vámi nehodlám přetahovat. Soucit mohu mít například s bezdomovcem a lásku k tomu nepotřebuji. Lítost je horší varianta, obzvláště lituji-li sama sebe. *** "Jaký je rozdíl mezi láskou a soucitem? Láska je intenzivní pocit hluboké náklonnosti, zatímco soucit je soucitným vědomím úzkosti druhých a touhou jej zmírnit. Můžeme to tedy považovat za klíčový rozdíl mezi láskou a soucitem. Zatímco láska je spojena s pocity jako teplo, náklonnost, péče a připoutanost, soucit je spojen s pocity jako soucit, soucit a laskavost. Jedná se tedy o významný rozdíl mezi láskou a soucitem. Láska je navíc pocit, který cítíme vůči někomu, kdo je nám blízký, nebo někomu, koho známe; například rodiče, přátelé, sourozenci, milenci atd. Můžeme však cítit soucit i s úplně cizími lidmi. To je tedy také rozdíl mezi láskou a soucitem."
Martin Vrba
13:52 Tak bacha na to, to byl určitě Fešák Hubert : https://www.youtube.com/watch?v=oM_3vUWgDls
Dana Procházková
Ano, někteří singl vdovci hledají všude. Včera jsem byla na pohřbu prastrýci. Před obřadní síní mě oslovil jeho švagr (88let) s nabídkou k sňatku. Můj manžel stál vedle mne a překvapeni jsme byli oba.
Hana Rypáčková
Ano, singl z donucení jsou vdovy a vdovci. Rozvedení jsou po rozhodnutí nejen soudu. Mám kolem sebe přátele, máme k sobě soucit a proto si pomáháme. Deset +či- už nehraje roli. Sušené sperma a robotka mne rozesmálo.. Muži si singl užívají, některé vdané ženy poněm touží, já si zvykám na samotu.
Martin Vrba
23:06 Paní Caklová, možná neznáte pravý význam slova „SOUCIT“, tak tedy: „Soucit je pocit spoluúčasti na bolesti a trápení druhých, ve kterém se projevuje empatie (na rozdíl od lítosti).“ Pořád si myslíte, že „SOUCIT“ není součástí LÁSKY?
Dušan Brabec
Vdovec má smůlu. Je single nedobrovolně. A když se s tím smířit nechce a chce poslední část života dožít v lásce,pohodě a vzájemném porozumění s partnerkou, jak ji má nalézt? Zkusil jsem hledat tu "pravou", ale bez úspěchu, tak jsem se rozhodl pro inovaci - hledat tu "levou". Alespoň budu originální jiným přístupem. A třeba to vyjde...
Jitka Caklová
Pane Vrbo, psala jsem o ILUZI lásky a NEmyslím si, že soucit je nedílnou součástí lásky, ale když si ti dva třeba na "pětadvacátý" pohled "sednou", může se pouhý soucit, nikoliv v iluzi lásky, ale v opravdovou lásku proměnit.
Martin Vrba
16:51 Paní Caková, já si ale myslím, že soucit je nedílnou součástí lásky, že je její podmnožinou a že bez soucitu to není ta pravá láska. A taková věta: „Já jsem s tebou byl (byla) jen ze soucitu“. Může být jen snaha toho druhého jen na závěr ještě potupit – citově zranit. A když je vyřčena jen sobě samotné – samotnému, tak může být dokonce i nepravdivá ve snaze se ve vlastních očích nějak vyvinit z nepodařeného vztahu, ale ať je to tak nebo onak, tak se to nikdy nedá ověřit, jak to bylo a zda to tedy nebylo úplně obráceně. Ale dokážu si představit i vztah třeba dvou stejně postižených lidí, kde byl původním impulsem jejich seznámení právě ten soucit s tím druhým, protože oni nejlépe rozumí hned v počátku tomu, jak tomu druhému je a pak z toho může nebo nemusí vzniknout opravdová láska. :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%