Herečka Jitka Smutná slaví sedmdesátku
Jitka Smutná ve hře Dovolená paní Josefy. FOTO: Jan Malíř

Herečka Jitka Smutná slaví sedmdesátku

16. 4. 2022

Čtrnáct let strávila na prknech ostravského divadla, šestnáct let v Národním divadle. Nyní hostuje v celé řadě menších pražských divadel. Dnes sedmdesátiletá Jitka Smutná je nejen úžasná herečka, ale také zpěvačka.

divadlo herci kultura
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Tak hodně zdraví do dalších let a ještě hodně rolí!
Daniela Řeřichová
Děkuji za připomenutí výročí sympatické herečky paní Jitky Smutné a přejí jí hodně zdraví a radosti. Setkala jsem se s ní poprvé, když jsme jezdili s manželem za skvělými divadelními režiemi Jana Kačera do Ostravy.
Martin Vrba
Na Jitku Smutnou si pamatuji velice dobře, je to moje vrstevnice s velkým smyslem pro humor a my stejně mladí jsme u filmu a televize měli k sobě vždy velice blízko a na profesích ještě tolik nezáleželo – to mládí bylo rozhodující. Prvně jsme „spolu“ natáčeli nějakou estrádu v Třeboni, já rekvizitář a ona herečka, snad se to jmenovalo „Kapr se ve vodě házel“, tam byla ještě s Janou Paulů - ukazovaly tam své překrásné mladé nohy, když stály u kádě s kapry a pak v roce 1972, to už měla Jitka vážnou roli, ve velkofilmu s režisérkou Evou Sadkovou s názvem „Cena zlata“, https://www.csfd.cz/film/926373-cena-zlata/hraji/ . Ten film jsem nikdy neviděl – nevím, zda je v trezoru, co se s ním stalo. Škoda – měl jsem tam i malou roličku v komparsu – hrál jsem gestapáka v otevřeném vojenském autě. Jitka Smutná – (moje vrstevnice) tam měla přeplavat říčku, tehdy ji musela nahradit jedna dívka z televize z vodáckého oddílu, voda byla příšerně studená a ona tam odmítla i po dohodě s režisérkou vstoupit, natož tam plavat a i ta dublérka byla úplně modrá, když jsme ji vytáhli a Jitku to úplně rozplakalo. Promiňte, že jsem se rozpovídal, Jitce přeji hodně zdraví a štěstí k narozeninám a za článek děkuji. Vybavil jsem si ji i sebe, když nám bylo kolem 20 let.
Jana Jurečková
Sbírám životopisy osobností, herců, zpěváků. Článek jsem si ofotila a mám do sbírky. Moc děkuji. Paní Smutné přeji touto cestou krásné narozeniny.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%