Jitka Smutná ve hře Dovolená paní Josefy. FOTO: Jan Malíř
Herečka Jitka Smutná slaví sedmdesátku
16. 4. 2022Čtrnáct let strávila na prknech ostravského divadla, šestnáct let v Národním divadle. Nyní hostuje v celé řadě menších pražských divadel. Dnes sedmdesátiletá Jitka Smutná je nejen úžasná herečka, ale také zpěvačka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
16.4.2022 16:33
Děkuji za připomenutí výročí sympatické herečky paní Jitky Smutné a přejí jí hodně zdraví a radosti. Setkala jsem se s ní poprvé, když jsme jezdili s manželem za skvělými divadelními režiemi Jana Kačera do Ostravy.
Martin Vrba
16.4.2022 12:27
Na Jitku Smutnou si pamatuji velice dobře, je to moje vrstevnice s velkým smyslem pro humor a my stejně mladí jsme u filmu a televize měli k sobě vždy velice blízko a na profesích ještě tolik nezáleželo – to mládí bylo rozhodující. Prvně jsme „spolu“ natáčeli nějakou estrádu v Třeboni, já rekvizitář a ona herečka, snad se to jmenovalo „Kapr se ve vodě házel“, tam byla ještě s Janou Paulů - ukazovaly tam své překrásné mladé nohy, když stály u kádě s kapry a pak v roce 1972, to už měla Jitka vážnou roli, ve velkofilmu s režisérkou Evou Sadkovou s názvem „Cena zlata“, https://www.csfd.cz/film/926373-cena-zlata/hraji/ . Ten film jsem nikdy neviděl – nevím, zda je v trezoru, co se s ním stalo. Škoda – měl jsem tam i malou roličku v komparsu – hrál jsem gestapáka v otevřeném vojenském autě. Jitka Smutná – (moje vrstevnice) tam měla přeplavat říčku, tehdy ji musela nahradit jedna dívka z televize z vodáckého oddílu, voda byla příšerně studená a ona tam odmítla i po dohodě s režisérkou vstoupit, natož tam plavat a i ta dublérka byla úplně modrá, když jsme ji vytáhli a Jitku to úplně rozplakalo. Promiňte, že jsem se rozpovídal, Jitce přeji hodně zdraví a štěstí k narozeninám a za článek děkuji. Vybavil jsem si ji i sebe, když nám bylo kolem 20 let.
Jana Jurečková
16.4.2022 10:29
Sbírám životopisy osobností, herců, zpěváků. Článek jsem si ofotila a mám do sbírky. Moc děkuji. Paní Smutné přeji touto cestou krásné narozeniny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA