Nejlepším přítelem člověka je kniha. FOTO: Ingimage
Co číst nebo poslouchat? Přinášíme vám tipy na vybrané knižní novinky
14. 5. 2022Téměř letní počasí vybízí k posezení na zahrádce či balkoně. Pokud hledáte k odpočinku dobrého společníka - knihu, máme pro vás několik knižních tipů. Tady jsou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladimír Mrázek
17.5.2022 13:17
Asi bych si z nabízeného nevybral, číst si o zločinu nebo psychických problémech není dvakrát povzbudivé.
Soňa Prachfeldová
17.5.2022 09:12
Zapíšu si, tři bych si ráda přečetla, pozeptám se v knihovně. Díky.
Milena Znamenáčková
14.5.2022 20:26
Určitě knihy kvalitní, ale nic co bych si momentálně chtěla přečíst. Možná jen Ukradené fantazie, to ostatní tak na pořádnou depku. :-)
Božena Hažová, redakce
14.5.2022 18:18
Výběr knih je aktuální a kopíruje novinky na českém knižním trhu. Z této nabídky by milovníkům beletrie rozhodně neměla uniknout kniha Až uvidíš moře. Je to mistrně propracovaná publikace o historii několika řeckých dětí, kterým Československo poskytlo nový domov. Dozvídáme se mimo jiné o zvycích a rozdílnostech mezi Čechy a Řeky. Z tohoto titulu na mě dýchla poctivá práce autorky se zdroji, krásný vztah k češtině a pozoruhodně semknuté příběhy. Rozhodně si tuto knížku nenechte ujít !
Anna Potůčková
14.5.2022 15:19
Až uvidíš moře a Bílá Voda - to jsou knihy, které by mě zřejmě zaujaly. Ale doma mám stále dost svých nepřečtených knih, tak zatím mám co číst. Ale nic nebrání tomu, abych
si knihy nepůjčila v knihovně
Jana Šenbergerová
14.5.2022 14:24
V této nabídce jsou hned tři knihy, ke kterým mám nějakým způsobem blízko. Životice jsou v mém rodném kraji. Jako dítě jsem je navštívila s babičkou v rámci vzpomínkové akce na vyvražděné obyvatele této obce. Bílá Voda se nachází v kraji, ve kterém žiji teď. Řeholnice tam jsou dodnes a mimo jiné vyrábějí hostie a široko daleko známé lázeňské oplatky. Až uvidíš moře je o Řecích, kteří žijí nejen v našem kraji, ale také v našem malém městečku. Jejich životní zkušenosti a příběhy jsou místy opravdu dechberoucí. A ráda bych si poslechla Ukradené fantazie, protože se mi líbí, jak a o čem píše Josef Nesvatba. Díky za nabídku.
Svatava Páleníková
14.5.2022 13:14
Těším se na novou knihu paní Lednické. A doporučuji Bílovou vodu spisovatelky Tučkové. Jsem asi v polovině a je to strhující román.
Hana Řezáčová
14.5.2022 11:24
Nesouhlasím s paní Danou v 8:58, já bych si nevybrala ... Všechny uvedené tituly, až snad na ten o mladé babičce, rozhodně nejsou na pohlazení duše, kdybych nabízené knihy měla přečíst, i jen některé, tak pan doktor Honzák může o mně napsat další knihu :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA