Lenka Altrichterová, šéfredaktorka nakladatelství Motto a Domino. FOTO: Poskytnuto společností Albatrosmedia
Láska, historie, válka. Když je téma kvalitní, kniha má úspěch
6. 4. 2022Vědí, co chtějí. Vyrostly na kvalitní literatuře. Nespokojí se s kdejakou hloupostí. Tak popisuje čtenářky ve věku padesát plus Lenka Altrichterová, šéfredaktorka nakladatelství Motto.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
8.4.2022 00:05
Jsem ráda, že jsem také vyrostla na " kvalitní literatuře". Souhlasím s paní šéfredaktorkou. Čtu velmi ráda od dětství a pročetla jsem se všemi možnými žánry, abych časem rozeznala dobrou knížku od bezduché, kterých je , bohužel, v současnosti víc než dost. Chodím do knihovny, zkouším i nové autory. Někdy jsem spokojená, někdy zavírám knihu po přečtení pár kapitol, protože to považuji za ztrátu času. Mám to tak i s filmy. Když mě nezaujmou do 15 minut, končím. Také děkuji za nové typy, budu je hledat v knihovně.
Svatava Páleníková
7.4.2022 09:20
Četba je můj nejoblíbenější koníček. Dostala jsem před třemi lety k narozeninám čtečku a děti i vnoučata mě zásobují knihami. Děkuji za tipy na nové knihy.
Jana Šenbergerová
6.4.2022 18:43
Byla jsem kojenec, batole, předškolák, školák, puberťák, adolescent a dospělák, dokud jsem nedospěla do věku důchodcovského. Jsem důchodkyní moc ráda a nevidím žádný důvod, proč bych se kvůli tomu měla cítit jakkoliv nepatřičně. Vždycky jsem ráda četla, zpočátku s nadšením, že to umím, všechno, co mi přišlo pod ruku. Nevyhýbala jsem se žádnému žánru. Pak z profesních důvodů hlavně to, co jsem potřebovala a teď opět s nadšením to, co mě baví. A kupodivu mě baví všechno, jen té válce bych se moc ráda vyhnula v literatuře stejně jako v životě. To neznamená, že už nikdy nic takového nepřečtu, to se dá přežít. Ve skutečné válce to tak jisté není. Být šéfredaktorkou jakéhokoliv nakladatelství, je nepochybně velmi náročná profese. Paní Lence Altrichterové přeji, ať má při výběru šťastnou ruku.
Jitka Hašková
6.4.2022 15:32
Velmi zajímavý rozhovor. Děkuji. Jsem ráda, že jsem v důchodu už 19. rok. Na částečný úvazek jsem učila angličtinu asi 16 let. teď už jsem ráda, že nic nemusím a jsem schopná se o sebe postarat.
Daniela Řeřichová
6.4.2022 12:31
Děkuji za zajímavý rozhovor . Patřím ke generaci vyrostlé na krásné literatuře. K práci potřebuji odbornou literaturu. Syn je výtvarník, dcera s vnučkou básnířky. Kvalitní produkty včetně editora a korektora poskytují pouze nakladatelské domy. Ráda si přečtu knihu Až uvidíš moře Scarlett Wilkové a přeji Mottu hodně radosti z radosti čtenářů. P.S. Válečné téma bylo vždy silnou inspirací pro mnoho významných děl.
Lenka Kočandrlová
6.4.2022 11:39
Moc mě nebaví číst příliš vymyšlené až překombinované příběhy.Raději sahám po biografiích a historii,co se opravdu stalo. A co se týče představy,že nějak člověku uškodí,že po odchodu do důchodu už je "jenom" důchodce - není to naopak krásné,uklidňující,že už se nemusíme plahočit,stresovat a zlobit a starat o práci,ale konečně !!! si děláme něco,co opravdu chceme dělat,třeba nedělat nic,lenošit,číst si,pospávat,chodit do přírody a hlavně : si užívat klidný až možná nudný život,bez toho musu.
Martin Vrba
6.4.2022 09:32
Válka se vždy silné téma:Podle mne jeden z nejlepších protiválečných filmů: SLUNEČNICE ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=BvwSctFUJNY
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA