Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Pryč s citáty!
20. 3. 2022Před pár lety mi kamarádi dali k narozeninám vlastnoručně vyrobenou žertovnou knížku plnou citátů slavných lidiček o stáří a stárnutí. Doprovodili to komentářem, že prej abych se konečně dozvěděl kus pravdy o tom, co je to správný dědkovství.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
20.3.2022 18:50
Žiju, jak žiju - a občas si uvědomím, že jsem vlastně stará. No a? Přece se tím nebudu trápit, jde to samo a bez mé aktivní pomoci. Díky za váš úsměvný náhled :-)
Oldřich Čepelka
20.3.2022 18:26
Autor se poctivě snaží zpochybnit každý citát a tváří se, že mu nerozumí tak, jak byl myšlen. To je ovšem humor na druhou. Snadno byste měl zpochybnit tento. "Ano, já dělám chyby. Ale život mi nepřišel s návodem k použití." Nepřišel vám, že? :-)
Oldřich Čepelka
20.3.2022 18:20
Sám v posledních letech sbírám citáty a aforismy o stáří. Mám jich mnoho desítek, jen nevím, jak to vydat, asi to jednou dám do jednoho článku. Mám tam i desítky vlastních. Jeden z nich asi znáte: "Život je něco, co by si měl každý zkusit aspoň jednou." (čím ulítlejší, tím lepší :-) )
Zdenka Soukupová
20.3.2022 14:01
Heslo íčka : Tahle země není jen pro mladý. Takže je i pro mě, ač si ještě stará nepřipadám. Snažím se nepropadat pesimismu a vaše fejetony, Tomáši, mi k tomu velmi pomáhají. Díky za ně.
Hana Šimková
20.3.2022 13:27
Ba ba pravda veliká. Stáří je taková dřina, že někdy zapomeneme, že stárneme, protože nás to stárnutí velice zaměstnává.
Soňa Prachfeldová
20.3.2022 13:10
Ano, ano, když máme to štěstí, že stárneme a ještě k tomu nám přibývají ideály, co nám schází. Snad jen to mládí, anebo ne ?
Naděžda Špásová
20.3.2022 12:10
Tomáši, dávám vám za pravdu. Já si říkám, že nejhorší, co se člověku stane je stárnutí, postupná bezmoc, že už nemůže dělat věci, které se mu líbily. Ale na druhou stranu je to jediná spravedlnost na světě, protože staří budou i ti, kteří se nám teď smějou. A já jsem se zasmála, když jsem našla své jméno mezi jmény dívek, po kterých jste toužil. Přeji hezkou neděli. Naďa
Jana Šenbergerová
20.3.2022 11:58
Vzhledem k tomu, že by se mi nechtělo umřít mladá, jsem se stářím spokojená. Čím jsem starší, tím víc mě baví, jak (své) stáří vidí jiní. A také si uvědomuji, že všechno se "musí umět". I stárnout, nejen žít. Pěkné zamyšlení nad "zhrzeným" dárkem. :-)
Jana Vargová
20.3.2022 09:44
Myslím, že M. Twainovi se připisuje myšlenka: Žij tak, aby až umřeš, plakal pro tebe i pohřební ústav. Já si to překládám do mojí lidštiny, abych se myšlenkami na stáří nezabývala, stejně tam musíme všichni. Raději se věnuji tomu, co mi přináší radost. Třeba zdejším fejetonům. Díky za další úsměvný nedělní start.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA