Ilustrační foto: Pexels
Psycholožka Zuzana Říhová: Je dobré nařídit si přiměřenou mediální dietu
17. 3. 2022Dva roky psychického strádání kvůli epidemii koronaviru a teď válka v Evropě. Jak se ubránit stresům? „Je třeba žít dál běžný a všední život se všemi starostmi, radostmi a povinnostmi, říká psycholožka Zuzana Říhová.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
23.3.2022 11:28
Moje mediální dieta začala objevením se koronaviru a pokračuje dodnes. Nesleduji to co nemusím, tím že se budu stresovat si jen ublížím.
Eva Kopecká
17.3.2022 19:04
Člověk musí najít vhodnou střední cestu. Nelze zavřít oči a uši více dění ve světě. Na druhou stranu sledovat podrobný průběh toho negativního a zaměřit se každý den pouze na to nové negativní,nemá smysl ani pro mě, ani pro ty vzdálené, jichž se to týká. Nemůžu se trápit tím, co nejsem schopná ovlivnit. Můžu jít uklidit, nakoupit, uvařit a upéct nemocnému příbuznému, soucítit s kamarádkou, která má problémy a potřebuje pomoct. Nemůžu ale zastavit útočící armádu.
Helena Štěpánková
17.3.2022 16:37
Ano, děkuji, já už jsem si malou mediální dietu naordinovala. První dny jsem sledovala zpravodajství z té strašné války skoro nonstop, ale teď už se dívám jen na večerní zprávy a i to mi stačí. Ta zvěrstva, co se na Ukrajině dějí, jsou děsivá. Uplakané matky, které přichází o své děti, to je to nejhorší, co se může stát. Snad se to konečně zastaví
Martin Vrba
17.3.2022 15:04
Je dobré nařídit si přiměřenou mediální dietu? To je stejné jako s celibátem, pro některé je to brnkačka, protože je to stejně nikdy nebavilo, ale pro jiné by to byl konec života, tedy oni si to tak alespoň myslí.:) Mne to obojí baví už od deseti let a nemáte tušení, jak se u toho bavím, když vidím jak ty nahé holky, tak i fanatické profesionální redakční politické dezinformátory v akci a ty mladší si už představuji v budoucnosti, jak se zase budou kroutit a sypat si popel na hlavu při další změně režimu. A to jsem mladý jen 70 a kousek let k tomu. Co by asi musela zažívat taková Elina Makropulos? Já věřím, že tento život je jen epizodou z toho věčného a hned je lépe, že je dobré se na něj dívat jako na film – někdy krásný, někdy špatný a někdy je to horor.
Jindřich Berka
17.3.2022 12:46
Dobrý den,
v životě člověka jsou věci, které mohu ovlivnit. Nechám se očkovat, snížím riziko těžkého průběhu. Nebo se zavřu doma a nebudu vycházet. To, že nás navštívila uvedená nemoc neovlivníme. Válku také, možná kdybychom všichni šli demonstrovat, možná tím, že sbíráme pomoc. Válčit nemůžeme. Nechápu proč mám z toho mít stres a špatně spát. Prostě život se skládá z věcí příjemných a nepříjemných. Pokud si nemohu vybrat, tak se s tím musím smířit, ale určitě se z toho nezhroutím. Slunce sice zapadne, ale opět se objeví. Tak je třeba život brát. Potom budete duševně zdraví a nebudete vyhazovat peníze za psychoterapeuta. Stejné je to, když chci zhubnout. Jindra
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA