Jára Kohout svoje potkany miloval, říká jeho bývalá manželka Marcela
S manželem Járou Kohoutem na balkoně dejvického bytu. FOTO: Poskytnuto M. Kohoutovou

Jára Kohout svoje potkany miloval, říká jeho bývalá manželka Marcela

16. 3. 2022

Zajistila klidný konec života jednomu ze slavných českých komiků - Járovi Kohoutovi. Našel u ní zázemí a pochopení, když se vrátil do České republiky ze Spojených států amerických, kam emigroval v roce 1948 na doporučení Jana Masaryka.

osobnosti rozhovor
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Štěpánková
Pěkná osobní zpověď paní Kohoutové. Děkuji.
Eva Hanzlíková
To je krásný rozhovor :-). O Marcele jsem věděla, ale myslela jsem si o ní, že je jen taková vyčůraná holka...A ono je všechno jinak! Děkuji Marcele i autorovi článku :-)
Eva Kopecká
V jednom z dílů Graclikových knížek s názvy Hvězdy/ Osudy hvězd stříbrného plátna je kapitola věnovaná panu Kohoutovi. Je to jedna z těch humornějších. Nasmála jsem se, jak pan Kohout mazaně provedl emigraci. Utekl v kostýmu přímo z vystoupení pro pohraničníky. Načasovali to na přestávku. Jeho rodina přešla čáru v první polovině představení a byla už v bezpečí. Pan Kohout měl připravenou výmluvu, kdyby c ho chytili. Že se zbláznil. Velice trefné jsou v závěru kapitoly i jeho myšlenky o stáří. Cituji například... Nezajímá vás, kam jde manželka - jen když s ní nemusíte jít. Oba díly jsou jedním z pokladů mojí knihovny a díky citlivému, laskavému a pečlivému zpracování jsou pohledem do životů našich filmových oblíbenců, které bohužel můžeme vídat už jen ve filmech staršího data. Moc doporučuji, skvělý dárek....
Hana Polednová
Také jsem se setkala s paní Kohoutovou na setkání u příležitosti jubilea Jana Přeučila v pražském divadélku. Zajímavý rozhovor z jejího života.
Martin Vrba
Jo, některé ženy jsou prý tak krásné, že by snad dokázaly v Egyptě na chvíli před bankomatem rozdýchat polibkem i samotného faraona Amenhotepa III., ale co s chudým studentem, to nemohlo mít perspektivu, z toho jsou jen deprese.: ) Ať žije alespoň humor, když už nemůže žít Jára Kohout. https://www.youtube.com/watch?v=4ToABM2KnAI
Martin Vrba
Z toho je krásně vidět, že opravdové lásce nejsou nikdy peníze a věkový rozdíl na překážku. Ba, právě naopak, když se to tak pěkně sejde, tak to lásku posiluje a stmeluje až za hrob. Pardon - až do hrobu.
Martina Růžičková
Zajímavý rozhovor. Děkuji. :-)
Rostislav Mraček
Povídání mne potěšilo. Zrovna čtu životopis Karla Vacka, kde je i několik zmínek o Járovi Kohoutovi.
Alena Tollarová
Děkuji za rozhovor, který mi přiblížil osobnost paní Kohoutové, se kterou jsem se též jako Jitka setkala na milé besedě v Praze.
Jitka Hašková
Děkuji za zajímavý rozhovor. Paní Kohoutovou jsem viděla a slyšela na setkání s panem Eberem, panem Přeučilem a dalšími lidmi na besedě v domě U Minuty na Staroměstském náměstí. Je to velmi milá, inteligentní žena.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%