S manželem Járou Kohoutem na balkoně dejvického bytu. FOTO: Poskytnuto M. Kohoutovou
Jára Kohout svoje potkany miloval, říká jeho bývalá manželka Marcela
16. 3. 2022Zajistila klidný konec života jednomu ze slavných českých komiků - Járovi Kohoutovi. Našel u ní zázemí a pochopení, když se vrátil do České republiky ze Spojených států amerických, kam emigroval v roce 1948 na doporučení Jana Masaryka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Hanzlíková
17.3.2022 08:57
To je krásný rozhovor :-). O Marcele jsem věděla, ale myslela jsem si o ní, že je jen taková vyčůraná holka...A ono je všechno jinak! Děkuji Marcele i autorovi článku :-)
Eva Kopecká
16.3.2022 21:32
V jednom z dílů Graclikových knížek s názvy Hvězdy/ Osudy hvězd
stříbrného plátna
je kapitola věnovaná panu Kohoutovi. Je to jedna z těch humornějších. Nasmála jsem se, jak pan Kohout mazaně provedl emigraci. Utekl v kostýmu přímo z vystoupení pro pohraničníky. Načasovali to na přestávku. Jeho rodina přešla čáru v první polovině představení a byla už v bezpečí. Pan Kohout měl připravenou výmluvu, kdyby c ho chytili. Že se zbláznil.
Velice trefné jsou v závěru kapitoly i jeho myšlenky o stáří.
Cituji například...
Nezajímá vás, kam jde manželka - jen když s ní nemusíte jít.
Oba díly jsou jedním z pokladů mojí knihovny a díky citlivému, laskavému a pečlivému zpracování jsou pohledem do životů našich filmových oblíbenců, které bohužel můžeme vídat už jen ve filmech staršího data.
Moc doporučuji, skvělý dárek....
Hana Polednová
16.3.2022 18:21
Také jsem se setkala s paní Kohoutovou na setkání u příležitosti jubilea Jana Přeučila v pražském divadélku. Zajímavý rozhovor z jejího života.
Martin Vrba
16.3.2022 17:11
Jo, některé ženy jsou prý tak krásné, že by snad dokázaly v Egyptě na chvíli před bankomatem rozdýchat polibkem i samotného faraona Amenhotepa III., ale co s chudým studentem, to nemohlo mít perspektivu, z toho jsou jen deprese.: ) Ať žije alespoň humor, když už nemůže žít Jára Kohout.
https://www.youtube.com/watch?v=4ToABM2KnAI
Martin Vrba
16.3.2022 16:43
Z toho je krásně vidět, že opravdové lásce nejsou nikdy peníze a věkový rozdíl na překážku. Ba, právě naopak, když se to tak pěkně sejde, tak to lásku posiluje a stmeluje až za hrob. Pardon - až do hrobu.
Rostislav Mraček
16.3.2022 14:01
Povídání mne potěšilo. Zrovna čtu životopis Karla Vacka, kde je i několik zmínek o Járovi Kohoutovi.
Alena Tollarová
16.3.2022 08:14
Děkuji za rozhovor, který mi přiblížil osobnost paní Kohoutové, se kterou jsem se též jako Jitka setkala na milé besedě v Praze.
Jitka Hašková
16.3.2022 07:36
Děkuji za zajímavý rozhovor. Paní Kohoutovou jsem viděla a slyšela na setkání s panem Eberem, panem Přeučilem a dalšími lidmi na besedě v domě U Minuty na Staroměstském náměstí. Je to velmi milá, inteligentní žena.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA