Až zařve lev. Středověká roadmovie o Odorikovi, českém Marcu Polovi
FOTO: Art Francesco, poskytnuto J. Svatošem

Až zařve lev. Středověká roadmovie o Odorikovi, českém Marcu Polovi

7. 3. 2022

Celovečerní umělecký dokumentární film režiséra Jana E. Svatoše Až zařve lev je dokončen. Na základě četných historických rešerší tvůrci znovuotevřeli téma staré více než 700 let.

film kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Četla jsem o Přemyslu Otakarovi II. v díle Vladislava Vondružky, který seznamuje čtenáře s naší historií románovým zpracováním. Na film jsem zvědavá, snad se podaří ho vidět.
Martina Růžičková
O době Přemysla Otakara II. jsem hodně četla, takže jsem na film velmi zvědavá. Děkuji za tento článek, který mě na něj upozornil. Už jsem si našla i další informace na internetu.
Elena Valeriánová
Fotky jsem si lépe všimla až po odkliknutí mého dotazu. Ale proč je tam pak uvedeno, že hlas historickým osobnostem propůjčili ... kdo je tedy bude hrát?
Daniela Řeřichová
Tento projekt mě hodně zajímá, již je k němu výstava, zatím jsem ji ale neviděla. Předpokládám dle úvodní fotografie, že jde o hraný dokument, ale tato informace v textu chybí.
Elena Valeriánová
Tak na tento počin jsem opravdu zvědavá, doufám, že to nebude zklamání a nebo rozčarování. V článku se píše, že hlas historickým osobnostem propůjčili - bude to kreslený film? Nemám ráda Danielu Kolářovou od doby, kdy se hanlivě vyjadřovala o tom, že museli hrávat pro autobusy venkovanů... (hned po sametové).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%