Válka v přímém přenosu
Úvodní foto: pixabay

Válka v přímém přenosu

7. 3. 2022

Viděli jsme jich už hodně. V různých částech světa, dokonce i v Evropě – na území bývalé Jugoslávie, v Čečensku, spory Ukrajiny s Ruskem o Krym. Někteří zažili ještě druhou světovou válku. Ty války se nás ale příliš netýkaly.

Hodnocení:
(4.6 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji za vaše další názory. Limi, nemůžu s tebou souhlasit. Probírala jsem to hodně s Jendou. Jistě, např. USA potřebují odbytiště pro své zbraně. Ale tuhle válku rozpoutal jeden člověk, s poněkud chorým mozkem a odtržený od reality. Plánoval ji rok, pouze se svými nejbližšími spolupracovníky. A hrozí jadernými zbraněmi.
Eva Mužíková
Věrko děkuji Ti.
Josef Mašek
...jako Český senior se již necítím být ve své vlasti v bezpečí a budu asi muset požádat o Ukrajinské občanství
VANDA Blaškovič
+1*
VANDA Blaškovič
Lidmilo, co to píšeš??!! Válku rozpoutal Putin svým rozkazem! To jsi ještě nezaznamenala, že je agresor?? Tos mne tedy zklamala. Brr..
Jana Šenbergerová
Paní Ženatová, zřejmě nejde o cílenou akci k poškození kohokoliv, ale někde se něco pokazilo. Jsem na tom stejně jako vy a zřejmě i mnozí další. Nepochybně se to vysvětlí. Aspoň doufám.
Lidmila Nejedlá
Milá Věrko, díky za článek. Nic nespadne z nebe, vše má svůj vývoj. Osm let od krize se nepohnulo nic k mírovému řešení, pouze k likvidaci Ruska. Je to lokální válka /zatím/ kterou rozpoutala neschopnost světových mocností respektovat se navzájem.
Věra Ježková
Děkuji vám za další názory. Paní Měchurová, bylo to tedy nedorozumění. Držme si palce a pěsti, aby všechno dobře dopadlo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Článek je velmi dobrý. Dík Věrko.
Marie Ženatová
Milá Věrko děkuji moc za velmi dobře napsaný článek*. Na základní škole jsme si celá třída asi od 7. třídy začali dopisovat s ruskými dětmi - školy navzájem uzavřely přátelství. Moje přátelství s ruskou dívenkou, kterou jsem znala jen z fotografií asi vydrželo nejdéle, posílali jsme si i různé drobné dárečky. Maturovala jsem z ruského jazyka, mám také oblíbenou ruskou kulturu. Moje vnučka před více než 10 roky byla na výměném zájezdě s pěveckým sborem v Petrohradě, zpívali tam a bydleli v rodinách - byli všichni přijetím hostitelů i zemí nadšeni. Navštívila jsem v minulosti i Ukrajinu a poznala i tam velmi dobré a pracovité lidi. V roce 1968 jsem už byla dávno zaměstnaná a také hodně psala do novin, věřila jsem v "lepší zítřky" - nebyla jsem ovšem v žádné straně. Co mi přinesl 21. srpen 1968? Těžce jsem z toho co se stalo onemocněla. A co mi přinesla moje aktivita? Před vězením mne tehdy podle vyjádření "mocných" zachránila jen moje mladická nerozvážnost a nutnost odstěhování na jiný okres. Z toho co se děje v dnešní době jsem také téměř znovu onemocněla - mám už hodně let a nepřeji si nic jiného než dožít ten zbytek života co mi zbývá v klidu a míru. Také jsem to tak napsala do svého článku "Zimní soutěžení" - Tři přání. Minulou neděli byla v našem kostele sbírka na Ukrajinu, přispívám na všechny sbírky - vybralo se hodně peněz. Při minulé návštěvě Kaufu mne oslovila jedna uklízečka z Ukrajiny, že by potřebovala sehnat byt někde v našem městě - přislíbila jsem jí pomoc. Musím přiznat, že v této době jsem méně na internetu - dnes po dlouhé době jsem se přihlásila a co vidím - moje dva soutěžní články v sekci "Zimní soutěžení" úplně zmizely a také úplně zmizela pod každým mým článkem, kterých mám na i60 hodně - diskuze. Musím přiznat, že naprosto nevím, proč jsem byla takto poškozena a zablokována? Můj zemřelý manžel dělal mistra u stavebního podniku a už tehdy před více než 20 roky tam měl jako dělníky zaměstnány hlavně Ukrajince - byl s nimi velmi spokojen. V dnešní době jsou u nás na těchto a podobných profesích změstnáni hlavně Ukrajinci - dokonce jsem v nedávné minulosti na toto téma dělala rozsáhlý výzkum, takže to vím z vlastní zkušenosti. Znovu zdůrazňuji, že píši tak rozsáhle do této diskuze protože nevím, proč ...? Já totiž z celého srdce přeji všem lidem klid a mír* a to nejen v místech válečného konfliktu, ale i u nás - denně se za to modlím* - v mém věku totiž už nic jiného nedokáži

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%