Úvodní foto: Věra Ježková
Holešovice II
1. 3. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
4.3.2022 19:53
Manžel se narodil Na Štvanici, ale na tenisovém kurtu ani na ledové ploše to rozhodně nebylo :)
Věra Ježková
2.3.2022 17:51
Děkuji podruhé. Olinko, tobě zejména. Pane Chrastile, domky si pamatuju. Bydleli tam někteří mí spolužáci.
Olga Štolbová
2.3.2022 16:09
Věrko, díky. Jsem nadšená, Praha je má láska. Celý život v Praze žiju, mám ji proježděnou křížem krážem, ale takové zajímavosti a příběhy, neznám. A fotky jsou senzační, moc děkuji. ♥
JAN CHRASTIL
2.3.2022 09:09
Do Holešovic jsem jezdil k rodičům matky, bydleli v Dělnické ulici kde stály drážní domky se zahrádkami, zbourány kolem roku 1966, babička s dědou se pak odstěhovali do Strašnic.
Alena Vávrová
1.3.2022 22:36
Věrko, hezké vyznání. Hned první fotku znám na vlastní oči. Jeli jsme na výletě lodí a před o. Štvanice jsme měli obrátku zpět.
Jitka Hašková
1.3.2022 21:28
Moc hezké jako prví díl. V porodnici na Štvanici jsem se narodila, moje sestřenice tam rodila ještě v r. 1972. Narodilo se tam hodně pražanů.
Věra Ježková
1.3.2022 21:13
Děkuji vám. :-) Na porodnici na Štvanici si pamatuju. Jednou jsem tam ležela s nějakou menší nepříjemností. Narodila jsem se prý v Dejvicích. Ten zbouraný podnik byl asi Geologický průzkum/Geoindustria. Pracovala tam maminka. Proti plánovanému věžáku jsme se bouřili. Asi deset let tam je díra a plocha porostlá zelení. V posledním Hobuletu píše pan Šídlo, že tam bude obytný dům, ne tak vysoký, jako měl být původní. 3+kk ve třetím patře za 17,5 milionu. :-)
Margita Melegova
1.3.2022 20:59
Pamatuji, ze tam byl podnik Vodni zdroje nebo to melo jiny nazev, dnes zbourane i stavby za tim podnikem, developeri tam chteli stavet nejaky kolos, pamatuji jakou nelibost to vyvolalo u lidi z okolnich domu, dlouho jsem tam nebyla ani nevim jak to dopadlo.
Marcela Pivcová
1.3.2022 20:20
Prohlížím si další Vaše fotografie, na většině z nich nacházím opět mně známá místa. Vltavskou často projíždím metrem, často přestoupím na tramvaj a pokračuji v cestě jiným směrem, do budovy Dopravních podniků jsem chodila na přednášky pro seniory... Najednou si uvědomuji, kolik zajímavého na těch fotografiích nacházím - já jsem vlastně těmito místy většinou z nedostatku času neprocházela, ale probíhala...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA