Ilustrační foto: Pixabay
Vzpomene si někdo?
26. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
24.3.2022 23:50
Jarní větřík smývá rána zimomřivá, venku je už jaro vonící. Vítr čechrá vlasy, člověk zazpívá si, když jde rozesmátou ulicí. ... Až se budu vracet odpoledne z práce, řeknu o své lásce, fialky ti koupím na rohu,. ...A když netroufnu si, tak to jindy zkusím, u nás přece jaro nekončí... a zpíval to Milan Směták, v 50. letech populární zpěvák. Trochu jsem potrápila paměť, ale vzpomněla jsem si . nevím, jestli jsem něco vynechala. Ta adresa od p. Polanského mi nefunguje, tak jsem pátrala ve své hlavě. Já si hako ještě žákyně základní školy psala do velkého sešitu všechny populární písničky té doby, až asi do 60 let, také jsem tam psala i jména tehdejších zpěváků. Ten sešit ještě mám. Tuto písničku jsem tam ale neměla, jen zpěváka. Vím jen, že byla z nějakého filmu. Dokonce jsem si ji zabroukala, melodie mi šla lépe než slova.
Dalibor Polanský
13.3.2022 15:58
Zde jsou slova, ale nejsem si jistý zpěvákem. Mám dojem, že první to byl Milan Smēták, ale...
https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=550733&sid=
Soňa Prachfeldová
1.3.2022 07:55
Byly to hezké milé písně. A dobří zpěváci. Také si někdy pobrukuji pořád dokola stejnou píseň.
Eva Mužíková
28.2.2022 21:04
No ani já jsem jí celou bez pomoci dohromady nedala. Ráda jsem si jí nechala připomenout.
Alena Švancarová
28.2.2022 12:18
Mě napadl Jiří Vašíček,ale Směták to si také ještě vzpomínám.To byly písničky.....
Václav Soukup
27.2.2022 14:57
To je pravda ! Je dobře, že se nám vybavují spíše hezké vzpomínky, než ty smutné !
Jan Zelenka
27.2.2022 11:24
Václave, taky mi písnička vlezla do hlavy a pro sebe si jí broukám. Problém našeho věku je v tom, že si hodně pamatujeme.
Jitka Caklová
27.2.2022 11:07
S touto romantickou písničkou jsem vyrůstala a když se linula z našeho starého rádia, představovala si, jak jednou mi můj milý kytičku fialek také přinese. Bohužel, se nikdo takový nenašel. Materializmus zvítězil nad lidskostí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA