Dívčí válka po jednadvaceti letech
Ilustrační foto: Pixabay

Dívčí válka po jednadvaceti letech

23. 2. 2022

Za čtrnáct dní se opět bude – tu více, tu méně – oslavovat žena. V mezinárodním měřítku. A já jsem se při té příležitosti a s náležitým předstihem rozhodla pro cizí peří, kterým bych se ráda pochlubila. Protože mi to připadá nejen nanejvýš aktuální, ale přímo nutné…

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(4.7 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Hezký článek, aktuální a lépe než Olinka Š. bych to asi nenapsala.
Hana Švejnohová
Milé dámy, děkuji všem za správné pochopení (nebo uchopení, chcete-li), nejde přece o touhu vládnout mužům, chraň bůh, ale o vtipnou nadsázku (při vší té hrůze!) z MUŽSKÉHO pohledu, což je na tom právě sympatické. A i když souhlasím s tím, že mnohdy žena umí zastínit muže i negacemi, tak válečné řinčení zbraní a boj o území bylo vždycky oblíbenou hrou především kluků, přesně tak, jak o tom píše Benjamin Kuras.
Miloslava Richterová
MP - souhlasím, to je pak mír, což je nejkrásnější..
Libuše Křapová
:-) Krásný článek i myšlenky pana Kurase. Hezky to vystihla Olinka Š. :-)
Jana Hošková
Perfektní ! Pán, jehož citujete, byl moudrý :-))
Marie Bartošová
Paní Švejnohová, díky za připomenutí článku. Vtipného nadhledu není nikdy dost zvlášť v napjatých časech.
Olga Škopánová
Myslím, že vláda žen nebyla vždy špatná ať to byla Marie Terezie, Margaret Tchatcherová či jiné.
Jitka Hašková
Souhlasím s Olgou Štolbovou. Je to pravda pravdoucí.
Danka Rotyková
V mnohém máte pravdu. Já osobně tak lidi nedělím, ale v současnosti mně ten malý ruský vztekloun vytáčí. Souhlasím dnes i s p. Kotasem, my ženy také dokážeme být neskutečně tvrdé a lstivé. Ale dnes chci věřit tomu, že zdravý rozum nebude chybět ani ženám, ani mužům.
Olga Štolbová
Hanko díky, že sis ten článek p. Kurase schovala a teď nám ho připomněla. Bohužel se ti malí pinďouři nikdy nepoučí a nikdy se nesejde tolik chytrých ženských, které by se dokázaly shodnout na jediném rozumném řešení. Ale četlo se to hezky. ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%