Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Filozofie sportu
20. 2. 2022Rád chodím do jisté hospůdky sledovat televizní sportovní přenosy. Je tam velikánská obrazovka a jsou tam chlapi, se kterými vždycky všechno odborně vyhodnotíme, a co je vůbec nejlepší, občas se tam dostaví i naše milované kámošky Zdenička a Alenka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
29.12.2022 11:19
Já mám takový názor, podle kterého se řídím skoro 70 let (69). Do hospody chodíme až po opravdovém sportu, myslím tím sportování. Tam to potom "odborně" rozebereme. Pivo mi chutná po výkonu. Jen mi leze do mozku nepříjemná otázka: "Jak dlouho"? Nejstarší z nás bude mít 78 let. Kdy to přijde? Až nebudu moci? Potom jen turistika, dále jen kratší a kratší procházky. Potom pro mě nebude nic. Možná láska k Sovětskému svazu. To byla sranda. Jindra
Zdenka Soukupová
23.2.2022 13:32
Zdence a Aleně úplně rozumím. Že by to bylo tím, že jsem taky Zdenka?
Jana Vargová
20.2.2022 11:55
Neděle, a já se od rána popelím v kuchyni, místo abych brouzdala na těchto stránkách. Až teprve teď jsem se dostala ke čtení, protože kromě škrábání brambor a dalších činností jsem se dívala na hokej, běh na lyžích, golf a připravuji se na finále tenisového turnaje. Zdravím obě sportovní filozofky a směrem k Vám volám: Bravo! Díky za další potěšení na duši.
Daniela Řeřichová
20.2.2022 08:46
Díky za další parádní fejeton, bezkonkurenčně nejlepší na íčku, s nadhledem a myšlenkou. Opravdu je jiný přístup žen a mužů ke sportu, na druhé straně je fajn, když společně nějaký sport provozují. Můj muž byl vodní živel, vyzkoušel ledacos, ze zimních jsme se věnovali běžkování, s vazbou na N. Město na Moravě jsme fandili biatlonu. V TV je naštěstí hodně přenosů, tak jsme rádi byli u toho.
Jana Šenbergerová
20.2.2022 08:28
Moc hezký článek na závěr olympiády. Woody Allen nepatří k mým oblíbencům, ale do jisté míry s ním souhlasím. S uvedenými učitelkami bych si určitě hezky zafilozofovala, nicméně tentokrát jsem "ztratila" spoustu času u televizní obrazovky, abych z této sportovní události také něco měla. Vždycky jsem se ráda dívala na krasobruslení, sem tam na hokej a skoky na lyžích. Mé pohnutky byly většinou zcela odlišné od sportovních fandů. Až tak moc mě nezajímalo, jak to dopadne, ale jaké to bude. Čím jsem starší, tím více sportů mě "zajímá", hlavně díky partnerovi, který se na ně dívá (a blokuje tím, na co bych se dívala já :-). Nejvíc mě oslovil biatlon, tam dokonce i fandím. Mám moc ráda přenosy dálkových běhů a v létě si nenechám ujít Tour de France. Přiznám se, že možná mě víc zajímá krajina, kterou se sportovci řítí, ale už začínám registrovat, že si pamatuji jména těch, kteří jsou ve své disciplíně opravdu dobří. Mým nejoblíbenějším sportem, který provozuji, je chůze a cyklistika. V zimě nejezdím a chodit zase konečně začnu. Od televizního sportování mám už docela otlačenou jistou část těla. Dokonce jsem se věnovala Tipovačce. Nejdříve sama, nakonec i s partnerem, protože máme jen jeden přístup k i60. Jsme se svým výkonem nadmíru spokojeni. A to jsem ještě před olympiádou některé sporty vůbec neznala. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA