Všechna fota autor
Nelahozeveský masopust šedesátých let
15. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
15.2.2022 12:08
Díky za zajímavý článek a fotky. Nikdy jsem neměla možnost vidět ve skutečnosti masopustní průvod. Byla jsem jenom několikrát v listopadu na Moravě v Buchlovicích na hodech, kde byli i průvod, ale tenkrát jsem neměla foťák.
Jan Zelenka
15.2.2022 10:27
Fakt je, že mušketýři do tradičního masopustu nepatří. Ale pro náš šermířský oddíl, který patřil k nejlepším v kraji to byla příležitost, jak se zviditelnit.
Věra Ježková
15.2.2022 10:25
Jendo, hezký článek i fotky. Mušketýrský kostým by ti ale jistě slušel. :-)
Daniela Řeřichová
15.2.2022 09:34
Hezký článek. Měla jsem možnost se díky své práci mnohokrát účastnit fašanků ve Strání a jiných lokalitách, kde se udržují tradiční zvyky. Tyto slavnosti považuji za naše významné nehmotné kulturní dědictví, což je v případě masopustu na Hlinecku potvrzeno z roku 2010 v seznamu UNESCO. Toto téma mě velmi zajímá a je dobře, že tradice masopustu, byť v nových podobách, pokračuje i v současnosti. (Měla jsem také připravený článek, ale myslím, že jeden na toto téma stačí) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA