Úvodní foto: Pixabay.com
NÁVRATY 3 - Zrzek a Remunda
11. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
16.2.2022 21:36
Hezká vzpomínka. Jen je mi moc líto, jak oba kočičí protagonisté skončili... Kamarádka měla léta kočku, která se dokázala z unylé kočičí dámy v okamžiku změnit v útočnou kouli. Báli se jí všichni psi v okolí. :-)
Jan Zelenka
14.2.2022 19:48
Díky všem za pěkné komentáře. Zrzek i s Remundou skončili špatně. Oba se otrávili jedem na krysy v protějším statku. Veterinář už nemohl nic dělat.
Eva Mužíková
14.2.2022 18:50
Tak to musel být opravdu postrach všech psů v okolí. On nemusí být kocour nebo kočka velký, stačí, když na psa vyrazí jako první a ostré drápky a úlek odzbrojí každého psa na dlouho... Opačně to bývá pro zástupce kočičího druhu někdy tragické...
Soňa Prachfeldová
14.2.2022 09:51
Takového frajera bych také chtěla. Ale mám svého bojínka Mikeše, kterého jsem před 8 lety přinesla zanedbaného , vystrašeného z lesa a toho zase chráním já.
Jana Hošková
14.2.2022 09:47
Bezva článek ! To byl teda kocour - dryáčník :-)) :-)), možná jste ho měli vycvičit jako hlídacího. Já měla v dětství pouze 2 kočky a zlého souseda, který mne o ně připravil. Kočky obecně obdivuju, že se jich psi bojí, a to je co říct ! :-))
Věra Ježková
13.2.2022 07:59
Jendo, moc hezká vzpomínka. Remunda je pro kočičku bezva jméno, velmi neobvyklé. :-)
Marcela Pivcová
12.2.2022 20:00
K Zuzčiným vzpomínkám na dva zrzavé kocourky přidám ještě vzpomínku na prvního černého Čertíka. Toho jsme zachránily, když se před zimou objevil na sídlišti v Bohnicích. Nejdříve bydlel u Zuzky, po prázdninách strávených na chalupě v jižních Čechách, se přestěhoval ke mně a k dvěma tehdy "mým"kočkám. Na chalupě běhal někdy venku a zvykl si odhánět od sebe psa Bobana, který vzhledem ke své mírumilovné povaze kocourovi uhýbal z cesty. Čertík k nám přišel už jako starší kocour se zdravotními problémy, strávil u nás ještě alespoň tři roky. /Po něm jsem si vzala druhého Čertíka, o kterém jsme několikrát na i- se Zuzkou psaly/.
Jana Jurečková
12.2.2022 14:46
Moc hezký článek!! Dřív jsem dělala na směny. Odpoledne / když na mě padla odpolední směna/ býval manžel doma sám. Společnost mu dělal jen Damián - obrovský kocour. Vzala jsem si ho z útulku už od kotěte. Panáčkoval. A manžel ho měl rád. Líbil se všem v okolí. Budil respekt. Vyhnal z domu i svého kolegu Mikeše. Bohužel onemocněl a odešel do nebíčka - škoda.
Jarmila Komberec Jakubcová
12.2.2022 08:00
Moc hezký článek. Mám už jen kocoura Piškota a kočenky mi provázejí celý život. Piškot miluje svou zahradu, kterou hlídá jako drak princeznu,
Marie Měchurová
11.2.2022 18:48
Naše nejmenší kočička Cinďula, matka dvou kocourů, byla postrachem všech psů v okolí. Ty svoje "macky" chránila celý život. Hezký článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA