Zpěvák, textař, malíř Ivan Mládek. FOTO: commons.wikimedia.org
Ivan Mládek slaví osmdesátiny
7. 2. 2022Napsal kolem šesti set písniček. Některé z nich, například Jožin z bažin, Prachovské skály, Dáša či Jez doslova zlidověly. Dnes osmdesátiletý Ivan Mládek už písničky neskládá, ale pořád se svým Banjo Bandem koncertuje a hlavně maluje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Rostislav Mraček
8.2.2022 07:58
Písničky z raného Mládkova období jsme měl moc rád. Pozdější estrády se mi zdály být obhroublé až vulgární, ale budiž odpuštěno. Knížku jeho písniček opatruji v knihovně a občas ji otevřu. Takoví Mravenci v kredenci, Kráva v mlékárně, Dívka s modrou matrací ...
Dana Hošková
8.2.2022 07:55
Písničky Ivana Mládka jsou populární i v okolních státech. Doporučuji poslechnout si ruskou verzi Путин едет в Пикалёво (Putin jede do Pikaljova). Na youtube je verze s ruskými titulky pro ty, co už ruštinu pozapomněli. https://www.youtube.com/watch?v=pja-6CIo19s
Marcela Pivcová
7.2.2022 18:52
Mládkovy písničky patřily v 70. létech k mým oblíbeným, tehdy jsme si je poslouchaly i zpívaly s kolegyněmi ve škole (někdy i s žáky). Povídky a scénky nechám asi bez komentářů. A I.Mládkovi přeji vše nejlepší.
Jana Jurečková
7.2.2022 17:08
Děkuji za článek. Mám ráda humor a písničky Ivana Mládka a přeji touto cestou vše nejlepší k narozeninám.
Věra Ježková
7.2.2022 13:16
Písničky a humor pana Mládka mám ráda. Přeji mu všechno nejlepší k narozeninám a do dalších let hodně zdraví.
Jana Kollinová
7.2.2022 12:40
Ivan Mládek je ojedinělý svým humorem, písničkami i životním postojem. Dnes jsem na F1 se zájmem poslouchala jeho rozhovor u příležitosti oslavy narozenin. Líbil se mi jeho názor, že po sedmdesátce by neměli osobnosti veřejně vystupovat a tak poskytnul zajímavý rozhovor do rádia. Kéž by toto pravidlo přijali i jiné mediální celebrity. (Za mě paní Bohdalová.)
Irena Mertová
7.2.2022 10:05
Ivan Mládek je skvělý! Naše malé vnučky milují Jožina z bažin, je to jejich nejoblíbenější písnička. Nevěděla jsem , že ještě pořád hraje...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA