Úvodní foto: Věra Ježková, foto v textu: archiv autora
NÁVRATY 2 - Památník Dr. Antonína Dvořáka, Nelahozeves
8. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Chodorová
10.2.2022 16:53
Honzo, potěšil jsi mě svým článkem, sama jsem v tomto kraji nikdy nebyla, ale z Tvého psaní jsem si udělala svou představu, a Tobě za ní děkuji.
Miloslava Richterová
10.2.2022 09:01
Děkuji, ráda jsem si připomněla, pěkná byla i plavba lodičkou po hořinskem kanále :-)
Martina Růžičková
9.2.2022 19:19
Místa spojená se šťastnými okamžiky dětství nám zůstávají stále v srdci. Hezký popis Nelahozevsi a Dvořákova památníku v časech vašeho dětství.
Alena Vávrová
9.2.2022 15:04
O Památníku vím, ale byla jsem jen na zámku a v jeho okolí. Bylo to se zájezdem a bylo málo času.
Zuzana Pivcová
8.2.2022 15:31
To bohužel vůbec neznám, což je skoro ostuda. Dvořáka mám jako skladatele moc ráda. Děkuji.
Jana Porcalová
8.2.2022 15:26
Krásné a poetické místo, které musí samozřejmě nejen Dvořáka poznamenat. Je dobré návštěvu spojit s procházkou Dvořákovou stezkou podél Vltavy z nedalekých Kralup n.Vlt. Dvořák měl zřejmě štěstí na takové inspirativní scenérie, stejně krásně je ve Vysoké u Příbrami, kde dožil. Nebyl sám - když jsem kdysi uviděla vilu v přírodě Trollhaugenu u Bergenu, kterou svému skladateli Edvardu Griegovi postavili vděční Norové, usoudila jsem, že tam stačilo ty noty jen kolem sbírat, taková to byla krása.
Jan Zelenka
8.2.2022 13:07
Milé dámy a pane, díky za vaše komentáře. Ještě bude jeden příspěvek a svým obsahem zcela jiný.
Dalibor Polanský
8.2.2022 10:17
Dětské ráje by si člověk měl uchovávat v mysli pořád stejné a nenechat si je ničit necitlivým časem.
Soňa Prachfeldová
8.2.2022 09:27
V Nelahozevsi jsme byli loni, bohužel Dvořákův památník byl zavřený. Byli jsme i na prohlídce zámku, ten je opravdu krásný a udržovaný U Maríny jsme se dobře najedli. Suma sumárum moc se mi tam líbilo. I když se tam Honzo pro Tebe hodně věcí změnilo, určitě má pro Tebe Nelahozeves pořád svoje kouzlo. Tomu dobře rozumím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA