FOTO: autorka
Dobrý pocit
6. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
6.2.2022 20:58
Také jsem vystudovala SPŠ oděvní, kde jsem se naučila šít. Svůj šicí stroj značky Veritas mám od svých osmnácti let a dobře mi slouží dodnes. I mně se po určité době nahromadí různé zbytky látek, přízí a jiných věcí souvisejících s textilní tvorbou. Ty pak posílám do jednoho dětského domova a děti je zase mohou využít ke svému tvoření.
Alena Velková
6.2.2022 20:37
Gratuluji k úspěchu :-)) Já vyklízení nechám na březen a budu vše opatrně pašovat z domu, aby to rodiče neviděli a zas mi to nenastěhovali zpátky :-)
Marie Měchurová
6.2.2022 18:41
Taky jsem uměla šít. V mládí jsem podle Burdy vytvářela modely pro sebe i bundy pro manžela. Všechny tři děti chodily v doma zhotovených věcech. Teď už nešiju, baví mě háčkování přehozů a polštářů.
Marcela Pivcová
6.2.2022 18:24
Naďo, dobrý pocit po likvidaci už nepotřebných věcí si dovedu dobře představit. Netýká se jen zbytků látek, ze kterých jste někdy něco šila, ale i mnoha jiných předmětů a materiálů. Mně zase donedávna zbývalo plno vlny na pletení, barvy, obrázky z kalendářů a jiné materiály. Tak jsem rozmýšlela, kdo by je mohl použít a většinu už jsem rozdala - do klubu pro seniory, do školy nebo kamarádkám.
Jana Hošková
6.2.2022 17:45
Tohle dobře znám. Taky se musím moc přemlouvat, abych čas od času udělala pořádek ve svém šicím stroji. A bohužel jsem zaznamenala, že do úklidu čehokoliv se mi chce rok od roku čím dál méně...pocit nepocit... :-)
Dana Puchalská
6.2.2022 16:58
U nás doma se šilo dost a dost. Pamatuju na několik značek šicích strojů -Singer,Bobin,Lada a všechny byly krásné. A ráda jsem poslouchala zvuky, které vydávaly. Já doma už žádný nemám. A vím,že by se mi hodil.
Zuzana Pivcová
6.2.2022 16:11
Naďo, v tomto jsem Tvým pravým opakem. Šít jsem nikdy neuměla. Mám po pratetě starý prvorepublikový šicí stroj Bobbin, který mi vždy v mém malobytě sloužil jen jako odkládací stolek. Nešila jsem na něm nikdy, zato jsem mu poničila desku od vody. Ale ráda bych ho i někomu starostlivějšímu dala.
Věra Ježková
6.2.2022 14:42
Taky mám dobrý pocit, když něco vyhodím. Šicí stroj měla babička – singrovku – i maminka – kufříkový. Šití na stroji jsem po nich nezdědila. Radši jsem pletla. V ruce šít umím. Krátit rukávy u mikiny by mě nenapadlo, taky bych je ohrnula. :-)
Anna Potůčková
6.2.2022 12:27
Také jsem majitelko šicího stroje zn. Visnja. Koupila jsem si jej už jako vdaná v kufříku, který jsme pak předělali s manželem do skřínky a takto jej mám i v dnešní době. Hlavně mě slouží na šití záclon, závěsů a různé zkracování či opravy oděvů.
Naděžda Špásová
6.2.2022 11:52
Děkuji za vaše příspěvky, moje zbytky odstřižků jsou už jen do kontejneru, ty lepší jsem si nechala. Vím ale, že je nepoužiju.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA