To byly časy aneb Nikdy se nevrátí pohádka mládí
FOTO: Poskytnuto z archivu Maie Měchurové

To byly časy aneb Nikdy se nevrátí pohádka mládí

23. 2. 2022

My, co jsme se narodlli na přelomu čtyřicátých a padesátých let, jsme měli možnost prožít mládí, čas malin nezralých, v hektických letech šedesátých. Beatles, Olympik a Semafor zanechali nezapomenutelnou stopu v našich životech.

Můj příběh Zimní soutěžení 2022
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky moc za milé vzpomínky. Maturovala jsem na ekonomické škole v roce 1965 - ve třídě jsme měli jen čtyři chlapce - ale to oblečení, boty, šusťáky, účesy, jako by to bylo v naší třídě. Bohužel, foteček mám jen minimum ?
Marie Měchurová
Květo, na atmosféru tehdejšího Gottwaldova se nedá zapomenout. Když nám v sobotu v poledne skončila škola a ve 12hod se otevřely brány Svitu a ty stovky lidí se hrnuly do trolejbusů. Dojížděla jsem přes Otrokovice do Tlumačova. Pamatuješ letní kino nad internáty? Jsem ráda, že jsem znovu mohla chodit do Zlína na U3V.
Marie Faldynová
Studium na střední škole jsem si také užila, musím zapátrat po nějakém zážitku, který by stál za článek.
Irena Drob
Jo, jo, máme krásné vzpomínky na mladá léta. Zajímavé, že si při našich setkáních vybavuje každá něco jiného, někdy mám pocit, že jsme spolu ani do jedné třídy nechodily.
Eva Mužíková
Ach ta léta šedesátá. Vrátila jsi i mne do studia na střední škole.... Přijít do třídy bez tupíráku bylo přímo " trestné". Během přestávek naše hlavy zněkolikanásobily svůj objem. A co teprve nácvik charlestonu na ložnicích v internátě. Rukama opřeny o pelest postele se nožičky jen kmitaly...
Květa Řičánková
Marie M. možná jsme se potkávaly, chodila jsem na zdravku od r. 1964 a Libuška K. od r.1965.Ten mačkaný šusťák jsem měla.
Hana Řezáčová
Moc hezké vzpomínky a fotky! - Já jsem byla na gymplu 68 - 72, už jsme se tolik netupírovaly a ani jsem neměla šusťák, začaly minisukně, čím kratší, tím lepší ... A nějak jsme ještě stihli, že nám profesory nevyměňovali, tak jak píše paní Ivana níže, a byly to pro nás pěkné roky ... Scházíme se pravidelně každých pět let, letos nás čeká setkání po padesáti letech ... Vzpomínám si, jak se doma mluvilo že můj dědeček byl na setkání po padesáti letech po maturitě na gymnáziu :-) Moc to letí ...
Jitka Hašková
Marie, hezké vyprávění o mládí. V době, kdy ty jsi maturovala, já končila vysokou školu. Jsem o něco starší. Končila jsem vysokou školu, když ty jsi maturovala. Byly to hezké časy, ale také dost neradostné.
Anna Potůčková
Maruško moc hezké vyprávění. Ač jsem nematurovala, jsem pouze vyučená, tak i tak mám podobné vzpomínky na Učnovskou školu v Koryčanech. Dokonce ten šusták jsem měla také - v modré barvě. A kluci z Koryčan nás chodili balit do zámecké zahrady. Ano, školu i internát jsme měli na zámku v Koryčanech. Vše hezky pod jednou střechou.......
Marie Seitlová
Maruško, krásná vzpomínka na tvá studentská léta. Já budu podobně vzpomínat v příštích týdnech v lázních. Jedu do rodných končin, mám tam spolužačky ze základky i střední. Byly to krásné časy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%