Spisovatelka Astrid Lindgrenová v roc 1960. FOTO: wikimedia.org, volné dílo
Před dvaceti lety zemřela Astrid Lindgrenová, autorka bestsellerů pro děti
28. 1. 2022Její první nemanželské dítě vyrůstalo u pěstounů. Možná právě proto Astrin Lindgrenová celý svůj věnovala boji za práva dětí. Ostatně, láska k dětem, boj proti násilí páchaném na dětech a ochrana zvířat jsou patrné i z jejích knih, které zná celý svět.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
1.2.2022 18:04
Také jsem ji četla a Pipi je nezapomenutelná. Neměla jednoduchý život .
Martina Růžičková
29.1.2022 10:34
Děti z Bullerbynu si bez ilustrací Heleny Zmatlíkové neumím představit. Byla jsem moc ráda, že si knížku mohu zopakovat s dětmi i vnučkou. :-). Ronja měla nejraději dcera. Díky za připomenutí této spisovatelky.
Vladislava Dejmková
28.1.2022 16:50
Moje vnoučata milují Pipi dlouhou punčochu, tu znaji z televize. Ale rodiče s nimi již přečetli i Děti z Bullerbynu. Jejich příběhy mají své kouzlo i pro dnešní děti.
Dana Puchalská
28.1.2022 15:09
Ano, knížka Děti z Bullerbyne byla i moje oblíbená. Děkuju za připomenutí.
Marie Faldynová
28.1.2022 12:50
Také jsem četla dětem knížku Děti z Bullerbynu, ilustrace Heleny Zmatlíkové jí perfektně dokreslují.
Miloslava Richterová
28.1.2022 12:40
Děkuji za připomenutí, děti z Bullerbynu mám moc ráda i film se mi líbí, autorčin osobní život ne, vidím v okolí, jak děti v rozvedených rodinách trpí, malé i velké.
Irena Mertová
28.1.2022 10:40
Zajímavý osud. Já už zase čtu vnučkám Děti z Bullerbynu, naši milovanou knihu - i díky obrázkům od pí Zmatlíkové. Pipi nás zas tak nezaujala.
Daniela Řeřichová
28.1.2022 10:30
Mimořádná osobnost světové literatury! Pro naše děti jsme sháněli její knížky a natočené pohádky i v zahraničí, pro vnoučata už jsme to měli snazší. S každou její knihou vstupuje čtenář do světa obdivuhodné fantazie.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA