Foto: Wikipedia, koláž autorka
Důvěřuj!
28. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
31.1.2022 10:50
Fantazii se meze nekladou. Bez brýlí - postava vlevo má na hlavě kuklu z níž vychází hadice k imaginárnímu kyslíkovému přístroji. S brýlemi - žnečka utírající si čelo. :-) :-) :-) Líbí se mi Váš smeč, jak jsem mnozí už zmatení s covidových přízraků. :-)
Miloslava Richterová
30.1.2022 22:16
Nevěděla jsem..Mám ráda tuhle tématiku, nejlépe Milleta, Sběračky klásků jsem si téměř přisvojila :-)
Granda Nekonata
30.1.2022 21:25
chjo, našla jsem ji pod názvem Selka ... Údajně přisouzeno špatně jakémusi Voroncovovi. Pan Raška může být v klidu.Obrázky jsem "zpracovala" a nejsou pro komerční účely :-)
Miloslava Richterová
30.1.2022 21:04
V originále má pole klasy i snopy, Syčkov - Žně. Mohu se zeptat, z jakého obrazu je ta dívka vpravo? Od našich malířů, myslím, ne, většinou máme výrazné kroje.
Granda Nekonata
30.1.2022 20:37
17.49 a 18.08 každý z příspěvků se mi líbil. Myslím, že na koláž zareaguje každý podle toho, zda a co a jak ho osloví anebo naopak odpudí. Nemůže na ni být stejná reakce. Krom toho, jak říká Malý princ: "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." A tak vidíme pole i bez zjevných znaků klasů... Nechci domýšlet, co vás donutilo vidět bytost ve skafandru :-)) (ale asi tuším, ládovali to do nás dnes a denně 2 roky). Proč kyprá selka? Pro mě symbolizuje zdraví (zdravý selský rozum). A ženy na poli? Zemitý rozum. Rozum, který nevymýšlí nesmysly. Rozum, který se opírá o generační zkušenosti.
Jana Kollinová
30.1.2022 18:08
Mimochodem, když jsem se vrátila k článku, zaujala mě v koláži postava vlevo nahoře. Je to ochranný oděv? Je to náznak zranitelnosti přírody, potravinových zdrojů? V koláži žitná pole bez zjevných znaků klasů, rozpor kyprá selka versus bytost ve skafandru a navíc v přední linii? Vy mi dáváte! :-)))
Jana Kollinová
30.1.2022 17:49
Zajímala by mě zpětná reakce autorky článku na zveřejněné příspěvky. Ale to bylo něco jako "překladatelský oříšek" (nadsázka). Grando Nekonato, ukaž, že na to máš! Možná příště, třeba koláž. :-)
Jitka Caklová
29.1.2022 20:46
Zuzko, mně kdysi jedna paní zde na íčku, v době, kdy jsem tvrdošíjně stále dokola prosazovala svoje názory, napsala, "Jitko nic nevysvětluj" a tím se řídím do dnes. Když něčemu nedůvěřuji, tak k tomu mám nějaký důvod, případně určitou zkušenost, napíši o tom a zároveň respektuji, že druhý to může mít jinak, protože má jiné zkušenosti. Nic víc, nic míň :-)
Zuzana Pivcová
29.1.2022 18:03
Pište přece, co vás napadne, bez omluv. Moniko, když uvádím Nedůvěřuj, ale naslouchej, chápu to tak, že mám třeba sice k něčemu nedůvěru, ale klidně si to vyslechnu, když mě to něčím zaujme. Zaujmout nemusí jen věci pozitivní. A také nechci tenhle postoj nijak generalizovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA