FOTO: Martina Růžičková
Zřícenina hradu Pravda na Lounsku
27. 1. 2022V krásných listnatých lesích nedaleko Loun se ukrývá romantická zřícenina gotického hradu Pravda. Jeho vznik je obestřen tajemstvím. Není známo jméno zakladatele a historikové vedou spory i o přesnou dobu jeho vzniku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
1.2.2022 08:34
Moc děkuji i za další komentáře a mám radost, pokud jsem vám poskytla tip na výlet. :-)
Hana Polednová
31.1.2022 20:19
Martino, moc hezký článek i fotografie. Také se mi taková místa líbí a ráda je navštěvuji.
Soňa Prachfeldová
31.1.2022 09:53
Na Lounsku je spousta nádherných i tajemných míst, dík za tip Martino, pojedu se tam podívat.
Lenka Kočandrlová
30.1.2022 10:50
Ten Čertův kámen je pěkný....ale asi ho naživo neuvidím,protože už se mi nechce se někam trmácet, a u nás je taky krásně.
Rostislav Mraček
28.1.2022 17:31
Se zájmem jsem si přečetl vaše povídání, prohlédl fotografie. A děkuji vám za ten příspěvek!
Elena Valeriánová
28.1.2022 11:48
Pravda o Pravdě zůstane navždy zahalená tajemstvím. Musí tam být krásně hlavně na jaře a na podzim, když kolem jsou listnaté lesy. Děkuji za zajímavý článek.
Helena Přibilová
27.1.2022 20:44
Paní Martino, děkuji Vám za zajímavý článek a hezké fotografie hradu Pravda a jeho okolí. Toto místo lze nalézt v přírodním parku Džbán, který se nachází na rozhraní okresů Louny, Kladno a Rakovník. Je to, jak píšete, tajemný a krásný kout Čech, dosud stranou masové turistiky. Hrad jsem navštívila na začátku léta, v době, kdy na jeho nádvoří kvetly lípy. Dosud cítím tu omamnou medovou vůni...
Zuzana Pivcová
27.1.2022 18:57
Také mám ráda zříceniny hradů. Dokonce snad i víc než přepychové zámky. Děkuji za reportáž.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA