Helena Přibilová s manželem v Íránu. FOTO: Poskytnuto H. Přibilovou
Cestování nás zbavuje předsudků. Pochopili jsme, že dobří lidé jsou všude, říká Helena Přibilová, která navštívila 144 států
24. 1. 2022Zažila na cestách s manželem zemětřesení na Vanuatu, setkání s medvědem v Kanadě, loupežné přepadení v Ekvádoru. Ani tyto zážitky ji neodradily poznávat nová místa a národy. Vždy se ale ráda vrací do rodného Česka, které miluje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
24.1.2022 19:19
Obdivuji hlavně odvahu a Vaše zapálení pro cestování. Také s manželem hodně cestujeme, hlavně po horách. Prošli jsme už několik evropských pohoří. Do exotických zemí se ale už nepodiváme. Tak ještě hodně zajímavých zážitků!!
Jana Porcalová
24.1.2022 17:16
To jsem si zase jednou krásně početla, zavonělo to dálkami a to já moc ráda. Jsem ale dost poseroutka a tak bych na podobnou exotiku neměla dost odvahy, závidím Vám manžela, který to všechno jistí. Znám ten krásný osvobozující pocit ze svých cest po Evropě, sice jen s těžkým batohem a bez hotelů, ale také s nezapomenutelnými zážitky. A lidé jsou opravdu všude milí a vlídní, pomohou, i když se místo jejich řeči pokoušíte o domluvu jen "tanečky" a gesty, což se mi s mou němčinou a ruštinou občas stávalo.
Anna Potůčková
24.1.2022 16:37
Moc hezký a hlavně zajímavý článek! Přeji Vám i manželovi splnění všech Vašich cestovatelských snů!
Zuzana Pivcová
24.1.2022 16:21
Jsem moc ráda, že jsem se po Vašich báječných článcích, které mě vždy potěšily, také dověděla něco o Vás. Myslím, že jste navzdory svému cestování po světě, které Vám možná někteří lidé (neříkám, že zde) závidějí, velmi skromná a empatická žena. Přeji Vám, Helenko, i Vašemu manželovi hodně zdraví a radosti na dalších cestách.
Jan Zelenka
24.1.2022 15:25
Postřehy z cest paní Přibilové jsou perfektní a závidění hodné. Její manžel zaslouží obdiv vzhledem ke své jazykové vybavenosti. Se ženou jsme také hodně jezdili, ale omezili jsme to na Středomoří, severní Afriku a Přední východ. Žena sice krom ruštiny neovládala žádný jiný jazyk, ale domluvila se všude. Já se dobře domluvil anglicky, německy a na Sinaji i rusky, ale nejlépe chorvatsky. Španělsky jen pro turistickou potřebu. Přeji ještě mnoho cest!
Marie Ženatová
24.1.2022 15:11
Ze srdce děkuji za tento vynikající rozhovor s obdivuhodnou paní Helenkou Přibilovu.* I já vždy čtu její články s velikým zaujetím. A je mi velmi blízká i tím, že studovala v mém bývalém okresním městě a zná i můj rodný kraj*
Marie Seitlová
24.1.2022 15:10
Děkuji za velmi zajímavý rozhovor a přeji vám i manželovi, aby se vám všech cestovatelské sny podařily. A také děkuji za vaše články na i60.
Vladislava Dejmková
24.1.2022 13:22
Děkuji za tento rozhovor. Články Heleny Přibilové jsem snad četla všechny a vždy s velkým zaujetím.
Danka Rotyková
24.1.2022 12:55
Děkuji p. Raškovi za zveřejnění velmi zajímavého rozhovoru. Mé uznání patří samozřejmě paní Heleně i jejímu manželovi.
Jaroslava Handlová
24.1.2022 12:35
Velmi zajímavý, vynikající rozhovor. Je skvělé, že jste si s manželem vzájemně dobrými parťáky na takových cestách. Přeji vám ještě hodně splněných cestovatelských snů a krásných zážitků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA