Cestování nás zbavuje předsudků. Pochopili jsme, že dobří lidé jsou všude, říká Helena Přibilová, která navštívila 144 států
Helena Přibilová s manželem v Íránu. FOTO: Poskytnuto H. Přibilovou

Cestování nás zbavuje předsudků. Pochopili jsme, že dobří lidé jsou všude, říká Helena Přibilová, která navštívila 144 států

24. 1. 2022

Zažila na cestách s manželem zemětřesení na Vanuatu, setkání s medvědem v Kanadě, loupežné přepadení v Ekvádoru. Ani tyto zážitky ji neodradily poznávat nová místa a národy. Vždy se ale ráda vrací do rodného Česka, které miluje.

cestování rozhovor
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Obdivuji hlavně odvahu a Vaše zapálení pro cestování. Také s manželem hodně cestujeme, hlavně po horách. Prošli jsme už několik evropských pohoří. Do exotických zemí se ale už nepodiváme. Tak ještě hodně zajímavých zážitků!!
Jana Porcalová
To jsem si zase jednou krásně početla, zavonělo to dálkami a to já moc ráda. Jsem ale dost poseroutka a tak bych na podobnou exotiku neměla dost odvahy, závidím Vám manžela, který to všechno jistí. Znám ten krásný osvobozující pocit ze svých cest po Evropě, sice jen s těžkým batohem a bez hotelů, ale také s nezapomenutelnými zážitky. A lidé jsou opravdu všude milí a vlídní, pomohou, i když se místo jejich řeči pokoušíte o domluvu jen "tanečky" a gesty, což se mi s mou němčinou a ruštinou občas stávalo.
Anna Potůčková
Moc hezký a hlavně zajímavý článek! Přeji Vám i manželovi splnění všech Vašich cestovatelských snů!
Zuzana Pivcová
Jsem moc ráda, že jsem se po Vašich báječných článcích, které mě vždy potěšily, také dověděla něco o Vás. Myslím, že jste navzdory svému cestování po světě, které Vám možná někteří lidé (neříkám, že zde) závidějí, velmi skromná a empatická žena. Přeji Vám, Helenko, i Vašemu manželovi hodně zdraví a radosti na dalších cestách.
Jan Zelenka
Postřehy z cest paní Přibilové jsou perfektní a závidění hodné. Její manžel zaslouží obdiv vzhledem ke své jazykové vybavenosti. Se ženou jsme také hodně jezdili, ale omezili jsme to na Středomoří, severní Afriku a Přední východ. Žena sice krom ruštiny neovládala žádný jiný jazyk, ale domluvila se všude. Já se dobře domluvil anglicky, německy a na Sinaji i rusky, ale nejlépe chorvatsky. Španělsky jen pro turistickou potřebu. Přeji ještě mnoho cest!
Marie Ženatová
Ze srdce děkuji za tento vynikající rozhovor s obdivuhodnou paní Helenkou Přibilovu.* I já vždy čtu její články s velikým zaujetím. A je mi velmi blízká i tím, že studovala v mém bývalém okresním městě a zná i můj rodný kraj*
Marie Seitlová
Děkuji za velmi zajímavý rozhovor a přeji vám i manželovi, aby se vám všech cestovatelské sny podařily. A také děkuji za vaše články na i60.
Vladislava Dejmková
Děkuji za tento rozhovor. Články Heleny Přibilové jsem snad četla všechny a vždy s velkým zaujetím.
Danka Rotyková
Děkuji p. Raškovi za zveřejnění velmi zajímavého rozhovoru. Mé uznání patří samozřejmě paní Heleně i jejímu manželovi.
Jaroslava Handlová
Velmi zajímavý, vynikající rozhovor. Je skvělé, že jste si s manželem vzájemně dobrými parťáky na takových cestách. Přeji vám ještě hodně splněných cestovatelských snů a krásných zážitků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%