Foto: autorka
V zimě u krmítka
21. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.1.2022 17:51
Moc ráda pozoruji ptáčky na krmítku. Převažují sýkorky, ale občas přiletí i hrdličky, strakapoud a vrabci, i dlask, posledně zavítal i zvonek. Je to krásné, jak jsou pracovití při krmení i starosti o mláďata.
Zuzana Pivcová
22.1.2022 16:56
Na Jižním Městě byly samé straky. Tady v jižních Čechách je zase hodně hrdliček, které chodí ke krmítku. Ale na vrabce, kterých tu je asi nejvíc z ptáčků, zbývá u nás na dvoře na několika místech krmení dost.
Miloslava Richterová
22.1.2022 16:55
Paní Jano, fouká tam často, stromy jsou opravdu nahnuté, krmítko jsem zajistila špalky..
Jana Kollinová
22.1.2022 12:11
Hezký článek. Na úvodní fotografii mě zaujal sklon kmenů stromů, který kopíruje i ptačí krmítko. Tak tam byl pěkný fukejř.
Daniela Řeřichová
22.1.2022 10:37
Moc hezký článek. Na chalupě máme několik krmítek, sýkorky jsou vděčnými a rychlými návštěvníky. Pro vnoučata je jejich sledování zajímavější než TV. V Praze mám na balkoně také krmítko, ale jak píše Martina, místa si usurpují straky.
Martina Růžičková
21.1.2022 20:55
Sympatické vyprávění. Sýkorky a další drobné ptáčky mám moc ráda. Chodím jim přidávat do krmítek ve Stromovce a na Letné. Bohužel v našem vnitrobloku a bližším okolí je vytlačily straky a kavky.
Miloslava Richterová
21.1.2022 20:48
JZ - děkuji :-) JH - kočka určitě může, také jim to vybírá veverka, ale ony jsou opravdu pořád ve střehu, je to mžik a jsou vysoko.
Jan Zelenka
21.1.2022 20:24
Nejsem bohužel žádný velký ornitolog, ale rád jsem ptáčky pozoroval, když tady byli. Dokonce jsem si s jednou sýkorkou i povídal. Hvízdal jsem na ní a ona mi odpovídala. Možná to nebylo slušné pískání, možná mi nadávala, ale bavili jsme se oba. Teď tu není ptáček vůbec žádný. Zmizeli. A velké výšlapy do přírody už bohužel nezvládnu. Užívejte si, pokud a dokud můžete!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA