Ilustrační foto: Pixabay
Čím být v dnešní náročné době - optimistou, pesimistou, skeptikem či realistou?
18. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
22.1.2022 11:26
Děkuji za všechny vaše příspěvky - Jistě jste pochopili dle obsahu článku, kde se asi na této stupnici nalézám já. Než něčemu uvěřím, důkladně si to prověřím, nelžu si do kapsy a nestavím rozhodně žádné vzdušné zámky. Ale na druhou stranu dokážu brát i celkem nepříznivé věci a události s humorem a kolikrát mne rozesměje to, co by druhého možná rozplakalo (mám v tom značné zkušenosti). A tak jsem si po přečtení vašich reakcí okamžitě představila například pana Soukupa, jak sedí a kochá se mořem, když se blíží bouře...samozřejmě všechno vždycky nějak dopadne, ovšem dost postatná věc je, JAK ! :-)) :-)) Někdy bouře může změnit směr, někdy ovšem můžete i se svým křesílkem být uneseni a jste-li optimistou, přistane s vámi křesílko na pustém ostrově (nebo na krásném, kde budete žít obklopen houfem ostrovanek až do konce života). Ovšem situace může být i zcela opačná. Křesílko vás unese někam, odkud není návratu. Já bych teda radši podnikla všechno, co se dá, abych aspoň mohla někam doplavat. :-))
Vladislava Dejmková
19.1.2022 16:21
Výstižné shrnutí, takový typ přispěvků mám ráda. Osobně sama sebe vnímám jako realistu, který bývá jen občas šmrncnutý optimismem.
Alena Velková
19.1.2022 12:31
Myslím, že jsem spíše otimista, který ale čas od času propadá chmurám :-) ale nakonec to vždycky dopadne tak, že co mě nezabije, to mě posílí a alespoň snažím na ten život dívat z té veselejší stránky, i když to někdy moc nejde...
Věra Ježková
19.1.2022 00:20
Nemám ráda bezbřehý optimismus. Jak již bylo uvedeno níže, čisté typy neexistují. Považuji se za realistického skeptika.
Margita Melegova
18.1.2022 21:02
Vsechno zalezi od momentalniho rozpolozeni a jak se ono strida tak se strida i zarazeni do povahovych kategorii.
Jan Zelenka
18.1.2022 20:04
Nikdo není čistým typem. Můžeme inklinovat k jedné, či druhé straně, ale vždy je v nás ještě něco víc. Taktéž nejsou jen čisté typy - sangvinik,, cholerik, melancholik a flegmatik. Vždy je to mix povah a záleží na situaci, ve které se člověk nachází. Možná je dobrý mix realisty a skeptika. Najít vždy to nejlepší východisko.
Pěkná úvaha. Já sám se netroufám hodnotit.
Zuzana Pivcová
18.1.2022 16:12
Takhle to rozlišit nedokážu, navíc jsou téměř všichni smíšené typy. Vlastně mi to je k ničemu, přemýšlet nad sebou, jaký jsem typ, když to stejně nepředělám. :-D
Václav Soukup
18.1.2022 14:36
Já jsem pohodář. Vítr, nevítr, sednul bych si na palubě na křesílko, nalil bych si víno a kochal bych se mořem. Moje heslo ? " ono to nějak dopadne ! "
Zdenka Soukupová
18.1.2022 13:30
Mám to jako Ivana. Ale skeptik asi tak docela nejsem. Nesnažím se všechno prozkoumat a už vůbec ne pochopit. Jsou věci, které můj "selský rozum" prostě nebere (třeba některá rozhodnutí politiků).
Jana Kollinová
18.1.2022 11:58
Líbí se mi závěrečný citát, jen by mě zajímalo, jak by tyto kategorie byly definovány politiky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA