Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
Vytvořte si vlastní pověru
9. 1. 2022Snídám vajíčka na měkko, slánka padá se stolu, její obsah se rozsýpá, a sakra, čeká mě nějaká smůla! Naštěstí mi okamžitě naskakuje poučení moudré pratety Edity, že prý se má v tomto případě špetka rozsypané soli hodit přes levé rameno a všechno bude v pořádku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Vargová
9.1.2022 13:37
Moje babička mi tvrdila, že když se mi zdá o lejnu, tak brzy přijdu k velkým penězům. Něco většího jsem většinou získala, ale mince ani bankovky to nebyly. V době dětství, kdy jsem této pověře věřila, jsem si po tomto snu vykoledovala více úkolů, nebo pohlavky za to, že jsem tyto úkoly nesplnila. - Díky za další příjemné čtení.
Naděžda Špásová
9.1.2022 13:22
To, že je někdo pověrčivý, vůbec neodsuzuji, neboť sama to mám taky a hned několik. Z bytu a domu vycházím vždy pravou nohou, pokud se pro něco vracím, na chvilku si sednu, třeba i na prádelní koš, zásadně se vyhýbám kanálům a určitě by se ještě něco našlo. Když se to nepřehání, tak je v podstatě pověrčivý každý, ovšem ne každý se k tomu přizná. Zase jsem se pobavila, ještě že vás tu máme, moc toho tady k smíchu není. :-)
Anna Potůčková
9.1.2022 13:09
Četla jsem až dnes a článek velmi pobavil a hlavně hodně rozesmál! A neděle je hned příjemnější :-)
Alena Švancarová
9.1.2022 12:57
Také jsem se pobavila.Nedávno mě pořádně pokakal pták,hned jsem si šla vsadit,prý to nosí štěstí.Nevyhrála jsem,ale výhra vlastně není štěstí,to je klika.
Jana Kollinová
9.1.2022 10:25
Dnes by můj hlasitý smích určitě přivolal celou rodinu, kdyby tu byla, ale zaujala jsem alespoň psí holku. Přiběhla, hleděla na mě, a když jsem se po dočtení článku na ni podívala se slovy "to jsem se pobavila," obdařila mě tlamičkou roztaženou do psího úsměvu. Pověru s počítáním vagónu jsem praktikovala jako zamilovaná holka a také šidila s lokomotivou. Váš nedělní fejeton a opět nezklamal. Děkuji. :-))
Daniela Řeřichová
9.1.2022 09:58
Těším se vždy na váš nedělní fejeton, to už je skoro rituál. Pověr bylo v divadelní branži hodně. K tomu soukromě také pár. Mj. ulítám na číslicích, např. když je 11.11 hod. apod., tak si něco přeji.
Věra Ježková
9.1.2022 08:49
Prima. Jako dítě jsem na kanál taky věřila, ale obcházela jsem ho jen třikrát. Dodnes ale přes něj nepřekročím, pokud nemusím. Potkám-li jeptišku, pídím se po uniformě – ta prý kompenzuje smůlu, kterou nosí ona, jistě nevinná, bytost. Pracovala jsem nedaleko kláštera Voršilek, takže jsem jeptišky potkávala poměrně často. Uniformy jsem pak vyhlížela na řidičích tramvají. Maminka říkala, že večer se nemá zametat, že to přináší smůlu. :-)
Blanka Lazarová
9.1.2022 08:06
Bezva finty. Přebírám tu od kamarádky Evy - rozpočítadlo s lokomotivou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA