Ilustrační foto: Libuše Heulerová
Ptákem roku 2022 je zvonek zelený
4. 1. 2022Česká společnost ornitologická (ČSO) vyhlašuje ptákem roku 2022 zvonka zeleného. Pomyslné žezlo mu předává káně lesní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
16.3.2022 08:47
Ptáčků je málo. Loni jsem dala do krmítka koule a slunečnici. Zůstalo nedotčené.
Zuzana Pivcová
7.1.2022 14:13
Létali k nám na Invalidovnu, pokud byla tuhá zima a navíc ještě v Kaizlových sadech bylo hodně stromů a keřů. Po jejich vykácení zmizeli a už jsem je jinde neviděla.
Jana Šenbergerová
5.1.2022 19:53
Skutečně je k vidění mnohem vzácněji než dřív. Bývalo jich na krmítkách plno. Přeji jim, ať je přestane nemoc decimovat a zase jich brzy v přírodě přibude.
Anna Potůčková
5.1.2022 13:57
Ani já u nás zvonka dlouho neviděla. Dnes jsem přikoupila takové lojové špalíčky a už jsou na stromě. Budu sledovat, zda se nějakému ptáčku zalíbí.
Alena Tollarová
5.1.2022 13:18
Chce se mi volat zvonci zvoňte a neumírejte! Fakt je, že jsem zvonka už hodně dlouho neviděla. A to je velká škoda.
Jana Kollinová
5.1.2022 10:58
Zvonek zelený si určitě zaslouží stanout na první příčce. Patří mezi opeřence, ke kterým mám bližší vztah. V dětství jsem nalezla na dvoře zraněného zvonka, přinesla domů a nastartovala pozdější oblibu celé rodiny v chovu ptáčků ( kanárů a chůviček). Zvonek se uzdravil, naučil se léta po bytě a vracet zpět. Když na něj svítilo ranní sluníčko spustil svůj jedinečný ptačí koncert. Ach jo, kde ta dětská léta jsou?
Soňa Prachfeldová
5.1.2022 10:38
Zvonek je krásný ptáček, k nám na krmítka nelétá. A nevidím ani vrabce.
Irena Mertová
5.1.2022 09:51
O krmítkové nemoci jsem poprvé slyšela od Záchranné stanice Makov, chudáci ptáci...
Hana Rypáčková
5.1.2022 09:23
Ano, zvonků hodně ubylo, ale čížků jsou hejna. Baculatý zvonek byl na krmítku vzácný. Letos je krmítko mimo zasněžené dny, prázdné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA