Zážitek roku 2021 -  Zelo, knedlo, kachna
FOTO: autorka

Zážitek roku 2021 - Zelo, knedlo, kachna

31. 12. 2021
Můj příběh Vánoční soutěžení 2021
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
S obavami jsem četla článek, ale pak jsem se od srdce zasmála.
Jaroslava Handlová
Úsměvné čtení. Blanko, chválím Pepův důvtip s čelovkami. Nepomyslela bych si, že může také být nezbytná pro zmrazenou kachnu?! Úspěch se dostavil a to je hlavní :-)
Hana Polednová
Blani, hezký příběh se zmrzlou kachnou. Občas bojuji se zmrzlým masem, které jsem zapomněla vyndat z mrazáku. Pamatuji si, že jednou mi zeťák na chalupě takhle porcoval vepřové kotlety na špalku. Naštěstí mám i velké pekáče, které se mi do trouby vejdou a mohu péci drůbež vcelku. To jste si pochutnali na pečené kachničce, viď?
Blanka Lazarová
Jendo a to si představ, že to někteří pečou celou noc při 80 stupních. Ať žije experiment. Vracím se ke konzervatismu.
Marie Měchurová
Kamarádi jsou k nezaplacení.
Jan Zelenka
120 je na pečení málo. Já peču zakryté při 170 asi hodinu a půl, pak otevřu o dopékám při 210. Je to pak s kůrkou a křehké. Při dopékání přelévám.
Blanka Lazarová
Elen, pekla jsem 4 hodiny při 120 st., zakrytá, nekoukat, pak dopéct kůrčičku a nerozpadala se. Asi to bylo krátce. Vracím se k vyšším teplotám, času kolem 2 hod. ,podlít trochu vodou, odebírat tuk, kontrolovat a řešit to podle toho jak se to vyvíjí. Pak obě metody porovnám a uvidím. A přeji taky všechno dobré v novém roce.
Elena Valeriánová
To musela být kachna jako tele :-) Teď jste ji pekla pomalu a příště jak? Kachnu peču vždy jen pomalu a protože slívám sádýlko tak bez jablek nebo pomerančů. To už mě přešlo - tyhle experimenty. Ale připomněla jste mi jednu historku z doby dávno minulé. Manžel pracoval v kamenolomu a několik roků dostávali od nějakého podniku k vánocům slepice. Tenkrát jich přinesl asi pět. Chlapec z města, nikdy nic nezabil a teď pět slepic. Starší soused se ochotně ujal role kata. Slepice stály po vysypání z pytle bez hnutí jako hloupé, ani se nerozprchly ani neposkočily. Soused vzal jednu položil ji na špalek a zase nic, jen ta slepičí odevzdanost osudu. Já s malými dětmi za oknem kuchyně. Děti oči vykulené, ale chtěly to vidět. Sekl jednou, podruhé vedle, potřetí zase o kousek dál po krku a už jsem děti hnala od okna. To bylo i na mě moc. A manžel: dobrý, dobrý, já si to udělám sám. Ani on to sekání na etapy nedal. Ještěže ta vaše kachna byla už v jiné dimenzi. Hezký nový rok.
Eliška Murasová
Blanko, jímá mě hrůza, že by mě někdo chtěl obdarovat takhle velkou kachnou .... Zvládlas perfektně, i když poněkud netradičně.
Blanka Lazarová
Jendo, to byla taky varianta, ale já si řekla, že ji pokaždé upeču jinak. Teď jsem experimentovala s pomalým pečením. A bude zase pěkně čerstvá. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%