Muži a karty
Ilustrační foto: Pexels

Muži a karty

29. 12. 2021

Nepíšu o karbanu. Píšu o platebních kartách. Máme doma tři. Z nich je jedna karta společná, protože z ní platíme provoz domácnosti. Tu pochopitelně vlastní moje žena.

fejeton peníze rodina
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naďa Šarounová
Skvělý článek, pane Čepelko! Manželem už léta nedisponuji, měla jsem maminku a mám bratra - rodina plná účetních v různých podobách je jeden velký zážitek i při nakupování. :-)
Jiří Dostal
:-) Ad O.Č. 30. 12. :-) Prosím pochvalu od pana diagnostika! :-)
Miloslava Richterová
Velice trefné a pěkné čtení :-)
Antonín Nebuželský
Rozuměl byste si, co se týče oblíbeného čtení,s mojí manželkou. On takový výpis z Globusu to je záležitost, zvlášť když je pulmetrový, jako ten náš. Těch různých názvů, než na to paní přijde, s mou pomocí... Ale musí to zjistit. Je to tak trochu jako když jsme vyplňovali, při příjezdu z NDR to prohlášení, co vezmeme, nějak tomu nemůžu přijít na jméno, jen obráceně, aby celník nepoznal, že vezeme troje dětské boty. A placení kartou, to nemá ráda, abysme moc neutratili. Leč nouze, nebo pandemie, nás donutila karbanit. Ještě jedna věc. Do takového Globusu například, chodím rád, čumět na lidi, paní nakupuje a já se kochám. Zato pak nosím tašky :-) A to stačí, hodně nákupů v novém roce :-)
Zuzana Pivcová
Mužské nakupování nedokážu posoudit, stačí mi, že chodím nakupovat dvojmo, s kartou pro pána v sousedství a s penězi za sebe, obojí musím rozdělit u pokladny z košíku a k obojímu mám jednu kartu prodejny pro zvýhodněné nákupy. Nejsem milovnicí karet.
Oldřich Čepelka
No po všech těchto komentářích bych řekl, že jsem si to snad všechno vymyslel. A taky vymyslel.:-)
Lenka Kočandrlová
Nakupovat chodím zásadně sama,manžela to nebavilo nikdy.Mám lístek,kde je soupis potřebných věcí,ale k tomu přihodím i něco navíc. Jezdím si sama autem,tašky si obvykle i sama vnesu do domu. Kartu mám svoji a manžel také svoji.Většinou platím kartou,ale někdy i hotově,je dobré mít rozměněné peníze pro strýčka Příhodu doma - na platby věcí na dobírku. Nakupovat si oblečení nebo boty si chodím sama,manžel spíše taky sám,na rozdíl ode mne se příliš dlouze nad vším rozhoduje,to platí i na odborných nákupech v Baumaxu nebo OBI. Co se týče času,já když řeknu "odcházím v 10",tak je přesně 10. Manžel se ometá a kvůli němu je třeba mít dost velkou časovou rezervu,aby se něco důležitého včas stihlo. Já jsem připravena odejít ven cca za 10 minut,manžel asi tak za 3/4 hodiny....
Soňa Prachfeldová
Šetřím nás oba a chodím, jezdím nakupovat sama, vlastně když jde o jiné nakupování, než zabezpečení rodiny, pak s kámoškou a to je pěkný výlet. Bezva vylíčené strasti muže nakupujícího.
Jiří Dostal
:-) "Autora neznáme, jsou to písně národní", ale jinak bezva... :-)
Marie Faldynová
Nakupování manžela u nás nehrozí, ale pobavila jsem se.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%