Foto: autorka
Rožmitál, Ryba, Rybovka
29. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
11.10.2024 14:17
Opožděně, ale přece stihla jsem to na Vánoce. Až uslyším Rybovu "mši", bude to jistě se zcela jinými pocity než dřív. Děkuji za krásné pojednání.
Jan Nováček
2.1.2024 10:56
Paní Irenko to je krásný článek, fotky profesionální, jsem unesený, nadšený. Děkuju Jan N.
Jitka Chodorová
23.11.2022 16:46
I já děkuji za pěkně napsaný článek o J.J. Rybovi, neznala jsem jeho životopis, a také za pěkné fotky.
Zdenka Jírová
30.9.2022 23:40
Někdo za života popíše tuny papíru nebo notového papíru a nakonec je jeho jméno zapomenuto a zůstane jen v zaprášeném seznamu muzeí. Jiný se stane nesmrtelným třeba jen jedinou skladbou nebo románem. Ubohý, dobou usmýkaný kantor jistě netušil, že i po více než 200 letech bude jeho jméno díky jedné skladbě všeobecně známé a bude těšit celé generace o Vánocích. Já si Vánoce bez jeho "Hej, mistře, .." neumím vůbec představit.
Helena Přibilová
7.1.2022 21:03
Jakub Jan Ryba byl bohužel za svého života nepochopen a nedoceněn. Jeho nádhernou hudbu obdivovaly až následující generace posluchačů a zvláště Česká mše vánoční patří už neodmyslitelně k Vánocům.
Martina Růžičková
2.1.2022 19:28
Děkuji za krásně napsaný článek a bezvadné fotky. Snad se pan skladatel tam nahoře může radovat z toho, že jeho hudba stále žije a mnoho lidí si bez ní neumí představit Vánoce. Jeho život mě od malička moc dojímal.
Elena Valeriánová
1.1.2022 13:47
Článek je napsaný citlivě a s úctou. Nejsou to jen suché informace, ale čtivě podaná historie. Doplněno působivými fotkami. Děkuji.
Zuzana Pivcová
30.12.2021 16:39
Velice zajímavé, má sestra, která se zabývá víc hudbou, o životě J. J. Ryby ví pochopitelně hodně, ale já jsem diletant. Moc děkuji, připravila jste krásnou informaci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA