Rožmitál, Ryba, Rybovka
Foto: autorka

Rožmitál, Ryba, Rybovka

29. 12. 2021
cestování fotografování
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Opožděně, ale přece stihla jsem to na Vánoce. Až uslyším Rybovu "mši", bude to jistě se zcela jinými pocity než dřív. Děkuji za krásné pojednání.
Irena Stollová
Děkuji všem za čtení a milé ohlasy, i nováčkovi panu Nováčkovi :-).
Jan Nováček
Paní Irenko to je krásný článek, fotky profesionální, jsem unesený, nadšený. Děkuju Jan N.
Jitka Chodorová
I já děkuji za pěkně napsaný článek o J.J. Rybovi, neznala jsem jeho životopis, a také za pěkné fotky.
Zdenka Jírová
Někdo za života popíše tuny papíru nebo notového papíru a nakonec je jeho jméno zapomenuto a zůstane jen v zaprášeném seznamu muzeí. Jiný se stane nesmrtelným třeba jen jedinou skladbou nebo románem. Ubohý, dobou usmýkaný kantor jistě netušil, že i po více než 200 letech bude jeho jméno díky jedné skladbě všeobecně známé a bude těšit celé generace o Vánocích. Já si Vánoce bez jeho "Hej, mistře, .." neumím vůbec představit.
Helena Přibilová
Jakub Jan Ryba byl bohužel za svého života nepochopen a nedoceněn. Jeho nádhernou hudbu obdivovaly až následující generace posluchačů a zvláště Česká mše vánoční patří už neodmyslitelně k Vánocům.
Blanka Lazarová
Moc pěkný článek i fotky. A já jsem tu za úplného Neználka. Díky.
Martina Růžičková
Děkuji za krásně napsaný článek a bezvadné fotky. Snad se pan skladatel tam nahoře může radovat z toho, že jeho hudba stále žije a mnoho lidí si bez ní neumí představit Vánoce. Jeho život mě od malička moc dojímal.
Elena Valeriánová
Článek je napsaný citlivě a s úctou. Nejsou to jen suché informace, ale čtivě podaná historie. Doplněno působivými fotkami. Děkuji.
Zuzana Pivcová
Velice zajímavé, má sestra, která se zabývá víc hudbou, o životě J. J. Ryby ví pochopitelně hodně, ale já jsem diletant. Moc děkuji, připravila jste krásnou informaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%