Fotokoláž: autor
Klikatosti života (Po 56 letech)
27. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
21.3.2022 18:57
Té
Omlouvám se za ten jeden bod, otvírala jsem článek na mobilu a zřejmé jsem někam omylem ťukla. Četla jsem ho až dnes, unikl mi. Zamýšlela jsem se nad ním:-) Já v životě rozum používala zbytečně moc. Kdybych dala spíše na pocity, bylo by rozhodně pro mne líp. :-)
Alena Švancarová
21.3.2022 18:30
Pane Vrbo tohle říkal už i Jan Werich - pro toho,kdo moc myslí je život tragedií.
Jan Zelenka
30.12.2021 22:46
Pane Vrbo, díky za komentář. Nemusíme mít na vše totožné názory. Nepíši pouze takovéto úvahy. Mám vydaný román, knihu povídek, knihu básní, knihu glos a literárních esejí, čtyři cestopisy, dvě vzpomínkové knihy a poměrně rozsáhlou historii jednoho místního sportovního oddílu. Asi nejsem normální, ale psaní mě baví. Ve svém životě jsem se už asi "doprohraboval" a nyní se věnuji opět historii.
Martin Vrba
30.12.2021 22:41
Granda Nekonata 29.12.2021 10:44 Máte naprostou pravdu, ale podle mne se až moc pan Zelenka snažil ten vlastní život propojit s tou filozofii, kterou, jak správně píšete, nelze ve skutečnosti zažít. O tom byl celý můj příspěvek a kritika.
Martin Vrba
30.12.2021 22:31
28.12.2021 11:02 - Ba – ba. To samé už tvrdila i moucha, která lezla po tabuli, kde bylo napsáno E = mc²
Martin Vrba
30.12.2021 22:17
Pane Zelenko, jsem rád, že jste to vzal statečně. Já Vám řeknu, že zvláště jedna dívka kolem těch mých dvaceti, ale i jiní, mne mnohokrát posadili na zem, do té doby jsem se vznášel také někde ve stejných výškách jako Vy, ale teprve ona mne náležitě zpražila a já jsem pak byl teprve šťastnější, ale až jsem se z toho vzpamatoval. Nevím, zda jste to také tak pochopil. Třeba se vám ale líbí se v tom životě tak poeticky prohrabovat tam a zase zpátky – i tomu rozumím. Tak v tom pokračujte. Já jsem Vám chtěl jen podat i názor, který Vám tady nikdo neřekne. To víte, že to chce z mé strany hodně odvahy a překonat i tu empatii, které mám opravdu dost. Která mi velí: „Nech ho žít – jen ho urazíš – uděláš si zbytečně nepřátele!“ Vaše články jsou vždy k zamyšlení a inspirující, ale jeden můj opravdový kamarád mne v životě tolikrát spražil a já jeho, že se mnozí divili, jak je možné, že se spolu pořád scházíme. Bylo to právě proto, že jsme oba potřebovali slyšet i něco jiného, než jen lacinou pochvalu, aby nás to vybičovalo k něčemu lepšímu a i k jinému pohledu na sebe. Mějte se pěkně, pane Zelenko!
Jan Zelenka
29.12.2021 19:21
Vážení, všem vám moc děkuji za ohlasy, i panu Vrbovi. Každý holt podobné texty vnímáme jinak. Třeba mít jen trochu empatie. Ale i bez ní se dá žít.
Titulek úvahy jsem si vypůjčil ze svého článku, který jsem psal ve svých jedenadvaceti letech. Ale pouze titulek. I tehdy to byla úvaha o životě. Tehdejší "klikatosti" jsem uvedl citátem z knihy Jana Havlasy - "Jsme tu jen proto, aby nás pavoučice snědly". Tehdy to bylo úměrné věku.
Paní Kosťunová, díky, vaše komentáře jsou trefné.
Jiří Dostal
29.12.2021 11:12
:-) :-) Poctivý sebetříbivý "protokol", brutální kritici zapomínají, že i vlastním hovadinám dají kouzelný význam, pokud jsou schopni dát si s nimi dodatečnou práci. :-) :-)
Granda Nekonata
29.12.2021 10:44
17.38 berme to každý za sebe... :-) někdo nerad filozofuje, jiný má puzení zjistit, proč jsme se tu ocitli a co tu máme za úkoly. A i jedno není třeba odsuzovat. Jen poznámka, filozofie se zabývá i věcmi, které nejde na vlastní kůži zažít.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA