Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
26.12.2021 06:22
Milá Věrko, o vánocích je člověk hodně citlivý , že je potom rád za běžný života. Krásné fotky.
Dana Puchalská
25.12.2021 12:29
Věrko, děkuju 6a zajímavé fotky z kostela, který vůbec neznám. I já Ti přeju klidné vánoční svátky.
Zuzana Pivcová
24.12.2021 13:24
To je, Věrko, nedorozumění, asi jsem se vyjádřila neobratně. Chtěla jsem naopak říct, že architektonicky mi takový kostel "sedí", zatímco baroko je na mě někdy až moc. :-D
Věra Ježková
23.12.2021 20:44
Děkuji. :-) Zuzko, vůbec mě nenapadlo vnímat interiér kostela jako vznešenou nádheru. Chtěla jsem si tam jen vyfotit betlém pro FD. Kostel byl postaven v letech 1927 – 1937. Někdy zajdu k nedalekému sv. Antonínovi – ten je v pseudogotickém slohu. Chodila jsem tam už jako dítě s rodiči.
Marie Seitlová
23.12.2021 14:24
Moc hezký kostel.
Zuzana Pivcová
23.12.2021 13:53
Mám raději skromnost než vznešenou nádheru, i když vím, že v architektuře to souviselo s určitou dobou. Sem do týnského kostela zajdu, až nebude mše. Věrko, zvířátko vycítí, umí sdílet radost i smutek a potěšit i člověka "cizího", s nímž ho byť chvilkově propojí stejná emocionální frekvence.
Jan Zelenka
23.12.2021 13:16
Znovu a znovu si ta tvá slova čtu, myslím na ty své blízké, co již odešli a uvědomuji si zároveň naše životní limity. Vánočním optimismem příliš nehýřím, není mi nejlíp.
Eliška Murasová
23.12.2021 11:41
Zajímavý kostel. Věrko, Tvůj příběh dokazuje, že nic není náhoda ...
Helena Votíková
23.12.2021 09:54
Kostel neznám a musím to napravit, je zvláštně krásný. Děkuji Věrko.
Alena Tollarová
23.12.2021 09:04
Ač nejsem věřící, do kostelů chodím ráda a v každém městě se snažím alespoň nahlédnout. Byla jsem u nás i v kostele evangelickém, ale v žádném kostele s kalichem jsem ještě nikdy nebyla. Dívám se do hezkých jesliček s jezulátkem a říkám si, že zřejmě husité mají jiný zvyk - nedávají ho do jesliček až při půlnoční jako katolíci.
Načíst starší příspěvky