FOTO: autorka
Zážitek roku 2021: Nefňukej, Zuzko!
27. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
30.12.2021 17:08
Zuzko, děkuji. Je to jako ukázat cestu vyčerpanému pocestnému, podat sklenici vody. Tvůj hrozný zážitek z milované Albánie Tě poznamenal na dlouhou dobu. Vůbec se nedivím, my tady jsme trnuly hrůzou a obavami jestli a jak se vrátíš. A pak smrt zvířátka, kterého jsi měla hluboko v srdci. Tvoji zkušenost z Albánie mohu přirovnat k mému zážitku - povodně 1997 - navždy to mám v sobě. Ale Tvůj zážitek a pomoc bližnímu byla Tvá cesta, ta která Tě vede životem. Kéž by každý našel tu svou.
Zuzana Pivcová
29.12.2021 19:10
Dobrý večer, všem, kteří tu tak hezky reagovali na tenhle příspěvek, chci poděkovat. A zároveň mám potřebu říct, že jeho smyslem nebyla sebechvála a vyzdvihování vlastní důležitosti. Šlo mi o něco zcela jiného. Ukázat, jak je důležité nezabývat se moc sama sebou a hlavně se moc nelitovat. Po zemětřesení v Albánii a následném konci milovaného kocourka u mě vypukly velké psychické obtíže, tedy onemocnění, které došlo až do stádia nutnosti léčby. Z někdejší Zuzky toho moc nezbylo. Od příjezdu sem do Týna jsem se začala postupně vzpamatovávat. Mám zdejší lidičky moc ráda a vlastně tím pomáhám i sama sobě. To je všechno.
Jindra Hubačová
29.12.2021 15:42
Pohled na krev moc dobře nesnáším, a přesto jsem zastavila u dopravní nehody a do příjezdu záchranky jsem byla schopna poskytnout zraněné ženě první pomoc.Krve teklo dosti, ale v ten moment jsem na nic jiného nemyslela, jen že musím pomoci.Lekar , který k nehodě přijel, se mě zeptal, zda jsem zdravotnice.Pomoc byla prý naprosto profesionální.
Eva Krausová
29.12.2021 09:33
Zuzko, jsem ráda, že zas mohu číst Tvůj příspěvek. Každý z nás má stavy někdy, kdy se ptá po smyslu života. Ale strach je špatný rádce. A ty máš sestru, kočičky, hezký pobyt v Týně nad Vltavou (ač i v Praze je hezky) to je přece štěstí. Pravda, kéž bychom se uměli radovat jako děti, čtyřnozí parťáci. Mě Robin rozjasní den hned po ránu, když se s radostí vrhne po jeho plyšácích, jen co já vylezu z postele. A dnes mi udělalo radost i jeho foto na hlavní stránce "Íčka". Byť nejvíce energie čerpám ze společných vycházek v přírodě. Posílám objetí.
Hana Polednová
28.12.2021 13:42
Zuzko, moc hezké, i když trochu smutné, hlavně, že to dobře dopadlo. Přeji Ti se sestrou hodně dalších krásných let, prožitých společně v Týně nad Vltavou.
Martina Růžičková
27.12.2021 17:10
Jsem ráda, že to s poraněným pánem dobře dopadlo. Zasloužíte si se sestrou velké díky. Přeji hezký zbytek odcházejícího roku a zdraví a klid do roku nadcházejícího.
Soňa Prachfeldová
27.12.2021 15:29
Pomoc je u dobrých lidi úplně spontánní a zvládnou to. Jako jste zvládly i vy dvě. Je to přirozené a krásné. Každý je někdy moc potřebný pro druhé. A vrátí se mu to. Díky Zuzko a všem, kdo pomohou.
Věra Ježková
27.12.2021 15:15
Zuzko, to bych asi nezvládla. Pohled na vlastní krev mi nevadí, na cizí ano. I když člověk nemůže vědět, jak se v určité situaci zachová, dokud se v ní neocitne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA