Foto: portrét autorky
Umíte miminsky?
21. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
22.12.2021 15:45
Jinak mám ještě příhodu ze současnosti, a sice kterak babičku dokáže zblbnout malá milovaná vnučka. Tatáž, o které je řeč v článku. Hlídala jsem ji u nich doma, ostatní teprve měli přijít. Babi, pojď se mnou a sundej mi tu chaloupku z lega, já si s ní nesmím hrát, holky mi ji nechtějí půjčit...a prosebné velké oči mne udolaly. Šla jsem, sundala z police na stolem chaloupku z lega a podala ji svému mazlíčkovi, aby si pohrála, než přijdou, že ji zas včas uklidíme...A co se nestalo ! Náhle šramocení klíči v zámku, dcera se vracela s ostatními dvěma vnučkami. Splašila jsem se jak malá. Ta menší z nás mi s vytřeštěnýma očima podala rychle chaloupku a já ji chtěla vrátit na místo a že budeme dělat jakoby nic. Jenže jsem nepočítala se svými již ne tak ohebnými prsty. Chaloupka z titěrných kostiček mi upadla pod stůl a samozřejmě se skoro celá rozpadla ! Trosky jsme rychle sebraly, daly na polici a prchly do obýváku, kde jsme si sedly a dělaly, jakože nás strašně zajímá knížka...jak si myslíte, že to asi dopadlo ? :-))
Jana Hošková
22.12.2021 15:38
Hezky jste zavzpomínaly na krásné slovní výtvory dětí ! A mně teď ještě dodatečně vytanula obzvláště zajímavá slova mých dcer - AUTODĚS = to byl samozřejmě autobus (asi se ho jako dvouletá bála) a co byste ovšem zcela jistě neuhádly, to byl PIMPERLÁK ! Výraz pro bumerang, těžké slovo, na které si neuměla vzpomenout, a tak si ho patřičně zkomolila :-))
Hana Polednová
22.12.2021 13:28
Prima, miminsky jsem uměla, ale u poslední vnučky ne. Té rozuměl jen starší brácha a maminka s tatínkem. Dlouho to trvalo a nyní mluví česky, ale stále.
Blanka Lazarová
22.12.2021 13:22
Moje dcera, když začínala mluvit, tak měla taky svůj slovník. A já to vepisovala do alba mezi fotky. Tak to máme zachováno a bavíme se tím vždy, když si prohlížíme fotky.
Libuše Křapová
21.12.2021 20:08
Moc krásné a milé povídání, Jano :-) Můj vnuk říkal dědovi lelu. Dodnes nevíme, jak na to přišel :-)
Eva Mužíková
21.12.2021 16:05
Ach ta dětská slovíčka, také bych jich jako vzpomínku na dětství mých neteří našla. Milá kresba.
Vladislava Dejmková
21.12.2021 14:37
Když byly mé vnučce asi dva roky, moc jsem jejím slovům nerozuměla. Možná proto, že jsem ji nevídala tak často. V kritických situací mi překládal její o dva roky starší bráška. Dnes už mluví krásně a občas spolu vzpomínáme na některá zvlášť oblíbená slova.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA