Lidé mají čím dál více přátel. Ale mnozí neumí rozlišit, ke komu slovo přátelství patří
Ilustrační foto: Ingimage

Lidé mají čím dál více přátel. Ale mnozí neumí rozlišit, ke komu slovo přátelství patří

16. 12. 2021

Čím více přátel, tím lépe. Toto staré přísloví už nyní neplatí. Slovo přítel totiž ztratilo svůj původní význam a velký počet lidí, kteří se jim označují, dělají často v životě více škody než užitku.

přátelství senioři
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Patřím k lidem, kteří si pletu pojmy s dojmy. Kolikrát jsem slyšela, jak toho, či onoho "nejlepší" kamarád/ka zklamali. Na íčko jsem se zaregistrovala v domnění, že zde přátele najdu a vytvořila si iluzi, že jsem našla. Zřejmě pro přátelství nejsem přijatelný element. A neberte můj příspěvek jako stížnost, jsem jen "jiná", už od dětství.
Zuzana Pivcová
Myslím, že mnozí neumí označit nejen přátele, ale ani naplnit obsahem pojem přátelství.
Eva Mužíková
Známých lidí mám hodně, opravdové přátele bych spočítala na prstech jedné ruky. O to více si našeho přátelství vážím.
Lenka Kočandrlová
Dříve to bylo jasné: je manžel ( sňatek) nebo druh (žije se jen tak,bez papíru).Známý byl někdo jen tak se pozdravit a že jsme o sobě věděli. Kamarád byl někdo,s kým jsme trávili jistý čas,takže i spolužák,někdo z práce.Přítel byla vyšší úroveň : někdo,s kým jsme sdíleli radost i žal,v tom nejbližším smyslu. Takže já mám jen několik přátel/přítelkyň, dost kamarádů/kamarádek, nějaké známé (např. pracovní kontakty). Na FB sice se píše "přidat do přátel",ale většinou je to směs známých,kamarádů a skutečných přátel je jen pár.....jako v té písni.
Hana Polednová
Přátel mám hodně, ale dnes už vím, na koho bych se mohla spolehnout, kdybych volala o pomoc. Proto si jich vážím čím dál víc.
Zdenka Soukupová
Oldřichu (16.12. - 11.01), teď jste trefil hřebíček na hlavičku. To je Vono! ☺☺☺
Margita Melegova
Pritel se pozna v okamziku kdyz se zrno oddeli od plev, to co zustane je hodnota na cely zivot.
Věra Ježková
„Přítel je ten, kdo o vás ví všechno, a má vás pořád stejně rád.“ E. Hubbard
Soňa Prachfeldová
Dobrý přítel je vzácnost, není to o kvantitě.
Alena Švancarová
Jistého přítele poznáš v nejisté situaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%