Ilustrační foto: Ingimage
Lidé mají čím dál více přátel. Ale mnozí neumí rozlišit, ke komu slovo přátelství patří
16. 12. 2021
Čím více přátel, tím lépe. Toto staré přísloví už nyní neplatí. Slovo přítel totiž ztratilo svůj původní význam a velký počet lidí, kteří se jim označují, dělají často v životě více škody než užitku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
20.12.2021 15:31
Patřím k lidem, kteří si pletu pojmy s dojmy. Kolikrát jsem slyšela, jak toho, či onoho "nejlepší" kamarád/ka zklamali. Na íčko jsem se zaregistrovala v domnění, že zde přátele najdu a vytvořila si iluzi, že jsem našla. Zřejmě pro přátelství nejsem přijatelný element. A neberte můj příspěvek jako stížnost, jsem jen "jiná", už od dětství.
Zuzana Pivcová
20.12.2021 13:48
Myslím, že mnozí neumí označit nejen přátele, ale ani naplnit obsahem pojem přátelství.
Eva Mužíková
19.12.2021 23:58
Známých lidí mám hodně, opravdové přátele bych spočítala na prstech jedné ruky. O to více si našeho přátelství vážím.
Lenka Kočandrlová
19.12.2021 12:46
Dříve to bylo jasné: je manžel ( sňatek) nebo druh (žije se jen tak,bez papíru).Známý byl někdo jen tak se pozdravit a že jsme o sobě věděli. Kamarád byl někdo,s kým jsme trávili jistý čas,takže i spolužák,někdo z práce.Přítel byla vyšší úroveň : někdo,s kým jsme sdíleli radost i žal,v tom nejbližším smyslu. Takže já mám jen několik přátel/přítelkyň, dost kamarádů/kamarádek, nějaké známé (např. pracovní kontakty). Na FB sice se píše "přidat do přátel",ale většinou je to směs známých,kamarádů a skutečných přátel je jen pár.....jako v té písni.
Hana Polednová
17.12.2021 14:03
Přátel mám hodně, ale dnes už vím, na koho bych se mohla spolehnout, kdybych volala o pomoc. Proto si jich vážím čím dál víc.
Zdenka Soukupová
17.12.2021 13:18
Oldřichu (16.12. - 11.01), teď jste trefil hřebíček na hlavičku. To je Vono! ☺☺☺
Margita Melegova
17.12.2021 11:23
Pritel se pozna v okamziku kdyz se zrno oddeli od plev, to co zustane je hodnota na cely zivot.
Věra Ježková
17.12.2021 07:46
„Přítel je ten, kdo o vás ví všechno, a má vás pořád stejně rád.“ E. Hubbard
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA