Sídlo vlády. FOTO: Miloslav Rejha, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia.org
Glosa: S novou vládou do smrti
17. 12. 2021Tak jsme se přeci jen dočkali nové vlády. Můžeme se radovat, máme nový terč, do kterého můžeme (jako důchodci) pálit ostrými. A že těch ran během následujících čtyř (možná) let bude!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Hrdlička
18.12.2021 10:59
Nyní i naše nová vláda, nastupuje k moci. Jsem klidný, protože na vše měla v předvolební vřavě ten jedině správný názor, vše tito politici věděli lépe, sami ví, jak konstruktivní opozicí byli vládě minulé, která zkrátka v boji s pandemií, na rozdíl od nich, obstála. Jistě vše se nepovedlo, ale takový je život. Vše se nyní posunuje do další fáze boje proti ing. Babišovi, je to příliš silný a vlivný hráč na našem malém politickém dvorku. A důchodci jsou myslím ti jediní, na které se bral nějaký ohled, buďte za to rádi. Tato nová vláda bude hájit jiné zájmy a důchodci, byť aktivní pro ni nejsou nebezpeční. Nová vláda má však významnou Achillovu patu a tou je její rozmanitost partikulárních zájmů 5 politických stran a jejich pravá tvář - odlíčená od předvolebních líbivých makeupů. Podívejte třeba na ambiciozního pana Rakušana....ten jede.
Antonín Nebuželský
18.12.2021 10:29
Sto dní, netajim se tím, že je mi líto toho, že pan Babiš odchází do opozice. Jestli jim to vydrží, tak nám stejně jiného nezbyde.
Jiří Novotný
17.12.2021 20:26
Což o to, rád bych pocítil po výsledku posledních sněmovních voleb pocítil naději, jako v r. 1989. Ale očekával bych současně transparentnost chování nové vládní garnitury. Abych jako občan věděl dopředu, k čemu se vláda chystá a mohl se na to i připravit. Fyzicky, finančně i psychicky. Ale u této novopečené vlády přílišnou odvahu k transparentní politice prozatím nevidím, spíš naopak. Spíš se u ní projevuje snaha o tutlání připravovaných kroků před občany - jako za bolševiků neblahé paměti Korunu tomu dnes v televizi nasadil pan financministr Stanjura. O přepracovaném státním rozpočtu na příští rok nebude mluvit do té doby, dokud nebude předložen sněmovně ke schválení. A basta. Občane, trhni si. Do státních financí ti nic není, do nich nám kecat nebudeš. Jako za bolševika.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.12.2021 20:07
Dnes mi překvapil nový ministr zdravotnictví pan Válek, že neprodlouží nouzový stav a lidé si sami budou rozhodovat zda budou či nebudou slavit Nový rok. Tak mám pocit, že v Evropě se omikronu bude dařit nejlépe v naší zemi. A že nás nebude chtít opustit.
Marie Měchurová
17.12.2021 19:26
Dejme vládě sto dní hájení. Netajím se tím, jsem ráda, že pan Babiš odchází do opozice.
Jiří Dostal
17.12.2021 18:58
:-) :-) Já bych to nevzdával, když naděje umírá poslední, tedy až po nás; proč ji brát starci. :-) :-)
Soňa Prachfeldová
17.12.2021 17:41
Uvidíme, čeho se dočkáme. Někteří členové vlády mi tam nesedí, už jen svými ukázkovými projevy. Respektuji, že je nová vláda , jen se nesmí neustále vše svádět na předešlou. Zadlužení velké vzniklo zejména kvůli covidu, to snad nikdo nepopře. A šetřit by měli začít vysocí politici hned u sebe a jít nám příkladem.
Vladimír Mrázek
17.12.2021 17:28
Valorizace důchodů inflaci nepokryje. Naivní představu o nástupu vlády slušnosti nesdílím, pamatuji Topolánka,Kalouska,Němcovou. Sdílím realistické názory ostatních diskutujících.
Václav Soukup
17.12.2021 16:34
Do nástupu Covidu neměli důchodci příliš důvodů si stěžovat. Váš názor, že penzisté se budou mít lépe než rodiny s dětmi, či novomanželé je směšný. Zatím co oni mají šanci dostat se k vyšším výdělkům, my budeme odkázáni na důchod. Za valorizaci zvýšené poplatky za elektřinu, plyn, vodu, odpadky, potraviny apod. zdaleka neuhradíme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA