Ilustrace: Pixabay
Literární koutek č. 10 - Jak napsat román
13. 12. 2021Toto je poslední díl mých literárních Koutků. Snažil jsem se jednotlivé literární žánry přiblížit stručně a tak, aby ten, kdo se chce něco nového přiučit a vylepšit své literární snahy, nemusel pracně hledat na webových stránkách.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
5.1.2022 15:57
Libore, v tom ti asi neporadím. Důležité je téma, které můžeš rozvést s patřičnou nadsázkou. Ale pozor na zneužívání jiných autorských textů. Tady bys narazil. Tomu se raději vyhni. Ale komentovat je s patřičnou nadsázkou nemusí být špatné. Lépe je zvolit si téma vlastní, ze života, z politiky, kultury, atd. Fotky, stažené z webu musí být označené jménem autora. Pokud to nejsou fotky z webů, jako je Pixabay. Já se do parodických textů nepouštím, těžko ti poradím.
Libor Farský
5.1.2022 15:35
Jendo, mě by moc zajímalo téma "Jak napsat parodii", mám jich pár rozepsaných, ale potřeboval bych vědět co je a není povoleno, včetně použitých obrázků...
Vladislava Dejmková
14.12.2021 15:36
Ráda jsem si příspěvky přečetla, snad mi něco z nich zůstalo v mysli a časem to využiji. Člověk se může stále zdokonalovat.
Alena Vávrová
14.12.2021 15:30
Soňa má pravdu, nejsou lidi. Ani já román, byť jen z jedné části svého života, psát nebudu. Přesto za všecky instrukce napříč žánry děkuji.
Zuzana Pivcová
14.12.2021 14:50
Na román už bych v současnosti vůbec nestačila, možná ani dříve. Hlavně bych neměla nápad a dnes už ani síly a trpělivost. Vám děkuji za pozoruhodný seriál.
Libuše Křapová
14.12.2021 11:52
Honzo, díky za všechny - i ty předešlé - návody a rady :-) A docela mne potěšilo, že - ač amatérka spisovatelka - jsem se nevědomky při psaní svých dílek řídila tím, co jsi radil. A ten zbytek je moje individualita a originalita :-)
Daniela Řeřichová
13.12.2021 23:03
Jsem zvyklá poděkovat za seriozní práci. Desetidílný, časově náročný seriál si jistě zaslouží ocenění, byť mnozí zdejší uživatelé jsou osobitými autory s bohatými tvůrčími zkušenostmi. Osobně se ráda vzdělávám v mnoha mně neznámých disciplínách, tak bych třeba uvítala návody směrem k fotografiím. A děkuji všem, kteří každodenně přispívají v mnoha rubrikách, jež ani nestačím sledovat. Líbí se mi tolerance a všestrannost íčka a velkorysost uživatelů. Především přeji všem požehnaný adventní čas. Je mi s vámi dobře a mějte se rádi.
Soňa Prachfeldová
13.12.2021 20:59
Je to vlastně dřina napsat knihu a navic ještě dobrou, čtivou. Kolikrát jsem si říkala že život každého stojí za napsání. Ale nejsou lidi. Tak díky za dobré spisovatele, kteří to umí. Díky Honzo za Literární koutky. A těším se na další střípky Tvého psaní.
Jan Zelenka
13.12.2021 20:48
Věrko i Martino, díky za vaši návštěvu zde a komentáře. Víc komentářů určitě nebude. Ještě, že jsou i čtenáři anonymní.
Martina Růžičková
13.12.2021 18:40
Spisovatelka ze mě určitě nebude, ale i tak jsem si se zájmem o jednotlivých žánrech přečetla. Zopakovala jsem si tak mnohé z hodin literatury na gymnáziu a knihovnické škole. Moc děkuji a přeji doprovod múz hlavně vám, abychom si tu mohli číst hodně vašich článků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA