FOTO: Vladislava Dejmková
Střípky vánočních vzpomínek
13. 12. 2021Moje první vánoční vzpomínky jsou z doby, kdy jsem ještě nechodila do školy. Měla jsem to štěstí, že jsem vánoce v dětství pokaždé prožívala se sestrou a s rodiči. Všichni jsme se na tuto dobu těšili a připravovali se dlouho dopředu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
15.12.2021 08:56
Vlaďko, ráda jsem si početla a zasnila se při Tvých vzpomínkách na dětství. Co kdybys synům zkusila dát "domácí úkol"? :)
Marie Měchurová
14.12.2021 19:57
Moc hezké vzpomínání. Já nejraději vzpomínám na Vánoce s mými dětmi a manželem. Snažila jsem se vždy o pohodovou atmosféru, ta doma pokaždé nebývala.
Alena Vávrová
14.12.2021 15:16
Vzpomínky na vánoce mám, a to docela rané, mnohé i podobné, ale fotku nemám žádnou. Líbí se mi úvodní foto - hezké aranžmá. Děkuji za sdílení.
Hana Polednová
14.12.2021 09:23
Vlaďko, milé vzpomínky na dětství. Moc hezky jsi to popsala a přidala i fotky.
Soňa Prachfeldová
14.12.2021 08:10
Vlaďko při Tvém nádherném vzpomínání, jsem se zasněně přenesla do dětských let a kouzelné atmosféry Vánoc. Tehdy opravdu dokázali rodiče i prarodiče vykouzlit vánoce pro děti z mála . Byla to krása.
Krejcar Stanislav
13.12.2021 22:23
Osobně by jsem přál dnešním i budoucím vnoučatům , takové vánoce v rodinách jaké jsme prožívaly my. V obchodech moc zboží nebylo (jako je dnes) . Ale rodina více držela při sobě. Jako děti jsme se těšili na Štěpánku Haničincovou a její pohádky Kutáska a Kutilky nebo čertíka Bertíka jež po Štěpánce převzalaPavlínka Filipovská. Štěpánka také pořadala tehdejší černobílé televizní -Hledáme písničky pro děti ve studiu ČsT v Pražském Klicprově divadle na Kobyliském náměstí. Pro rodiče to tehdy nebyl jednoduchý život ale my děti jsme to tak neviděli - ato bylo dobře.
Jaroslava Handlová
13.12.2021 22:00
Pěkné vzpomínky mě vrátily do časů mého dětství. Některé zvyky byly podobné i u nás, jen zasazené do jiných míst. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA