FOTO: rodinný archiv Marie Ženatové
Fotoreportáž: Retro Vánoce
10. 12. 2021Blíží se vánoce a my starší jsme většinou ve svém dětství museli moc snít a probouzet fantazii, abychom se odpoutali od všedního plnění povinností a mohli se alespoň někdy "vznést" do oblak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
15.12.2021 09:11
Všichni moji známí i neznámí, děkuji vám všem ze srdce za vaše milá a dobrá slova*
Marie Hudcová
13.12.2021 18:45
Paní Maruško, děkuji za Vaše milé vzpomínání na Vánoce nás starších a pokročilých :-). Také ráda vzpomínám - hlavně na vůni stromečku, svíček a vůni nových knih, které jsme hojně my tři sestry dostávaly a po půlnoční ještě dlouho do noci četly.
Helenka Vambleki
12.12.2021 13:16
Krásný adventní čas vyplněný vzpomínkami. Ano, naše dětské Vánoce byly většinou chudé, ale vzpomínáme na ně nejvíc. Dnešní zrychlený svět vnímá Vánoce jen jako jeden den volna navíc, kvůli kterému se ale už skoro půl roku skupuje ledacos a těsně před nimi se musí nakoupit tuny jídla, jakoby měl nastat konec světa... a samotné kouzlo Vánoc je v nenávratnu.
Svatava Páleníková
12.12.2021 09:18
Mám ráda staré černobílé fotografie. A když se k nim ještě přidá příběh, je to nádhera. Moc hezké vzpomínání.
Soňa Prachfeldová
11.12.2021 19:28
Maruško, dojemné vzpomínání, které nikdo nemůže vymazat z naší hlavy. Ano skromnost a láska , to byly ty největší vklady do života. Co na tom, že chudí, ale tohle bylo pravé bohatství.
Alena Tollarová
11.12.2021 14:39
Maruško, já jsem o pár let mladší, ale už mám také pocit, že dnešnímu zrychlenému světu moc nerozumím a tomu, v jaký "cirkus" se změnily vánoce už vůbec ne. Ráda jsem si přečetla vzpomínání na doby minulé a tu pátou postavu zleva jsem si poctivě odpočítala. Hezké a klidné prožití svátečních dnů v kruhu rodiny! Alena
Jana Vargová
11.12.2021 12:46
Mělo být pět hvězdiček. Za překlepy "mohou" biatlonisté, jejichž závod sleduji:-)
Jana Vargová
11.12.2021 12:39
Díky za podnět ke vzpomínání. Denně mám na očích foto mých babičky a prababičky u vánočního stromku. Tehdy pod ním nebylo mnoho dárků, ale díky bohaté sněhové nadílce jsme si Vánoce užili.
Lenka Kočandrlová
11.12.2021 11:07
Pannu jsem dostala asi ve třech letech.Vůbec mne nezajímala - měla jsem o 2 roky mladšího bráchu a to bylo lepší než hračka. Panna skončila špatně ,asi v 5 letech jsem na ni z výšky skočila,aby se rozbila a mohla jsem z ní vyndat takovéto zařízeníčko,co dělalo "máma" a s tou věcí jsem si pak hrála,až se to zničilo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA