Literární koutek č. 9 - Jak napsat povídku
Úvodní foto:Pixabay.com

Literární koutek č. 9 - Jak napsat povídku

9. 12. 2021
literární koutek
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) Do klasického pojetí literárních žánrů vlítla nová doba a školní charakteristiky vzaly zčásti zasvé, poznáte text psaný strojem od pc produkce podle formy, jako příklad z přelomu předminulého a minulého století si můžeme připomenout vliv začátků kinematografie, která změnila spisovatelům a výtvarníkům pohled na realitu, Neruda by byl paf... :-) |Umělecký esprit a invence čeká i na nás, paní Prachfeldová... :-)
Soňa Prachfeldová
Je zajímavé pročítat pravidla různých žánrů v literatuře. Přiznám, že píšu od oka a vlastně písemně povídám . Tak asi je to takový můj volný styl. Díky Honzo .
Marie Měchurová
Povídku mám připravenou, ještě sebrat odvahu, a dát ji vytisknout. Možná po Vánocich. Ještě ji opravím podle Vašeho návodu.
Jitka Caklová
Osobně literární koutky nečtu, aniž bych proti nim něco měla a také jsem živa.
Jitka Caklová
Nemám nic proti nikomu, nechť si každý píše co chce a jak chce. Jen jsem si při přečtení těchto dvou vět,14:45 "Není to pro nikoho nic závazného a nikdo vaše případné texty nebude podle tohoto textu posuzovat. Jsou to jen dobře míněné rady pro toho, kdo poradit chce.", vzpomněla, co všechno se na tomto portálu v minulosti "odehrálo", když manžel psal články o fotografování, úpravách a vkládání fotek k textům, psal na FD názorné poznámky o chybách a "dobře míněné rady", jak se jim příště vyhnout. Také jeho dobře míněné rady pár jedinců nedokázalo "rozchodit" a tak pro klid na íčku se raději nevyjadřuje.
Martina Růžičková
I když jsem ráda, když sesmolím alespoň pár řádek jako doprovod k fotkám, se zájmem si jednotlivé díly koutku pročítám. Vzpomínám u toho na úžasné učitele a učitelky češtiny a literatury, na které jsem měla štěstí.
Zuzana Pivcová
Na konci studia na VŠ jsem psala německou diplomovou práci s názvem "Postava umělce v raných novelách Thomase Manna". Z nich by asi byla nejznámější "Smrt v Benátkách", která byla později zfilmována. Ale píšu to proto, že podle toho, co tu uvádíte o povídkách, by to měly být vlastně povídky. Nechci se dívat do odborné literatury, ale čím vlastně se odlišují novely od povídek, spíš rozsahem?
Václav Soukup
Jak správně píšete, není to závazné pro každého. Já vždy dostal nápad a psal jsem spontálně co nejdříve, bez přípravy a poznámek. Prvotní snaha byla alespoń trochu pobavit čtenáře.
Věra Ježková
Jendo, téma jsi zpracoval moc hezky - přehledně, srozumitelně, zajímavě. Do psaní povídky se ale asi nepustím. Radši si budu číst tvoje. :-)
Granda Nekonata
hezké

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%