Úvodní foto:Pixabay.com
Literární koutek č. 9 - Jak napsat povídku
9. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
11.12.2021 12:22
:-) Do klasického pojetí literárních žánrů vlítla nová doba a školní charakteristiky vzaly zčásti zasvé, poznáte text psaný strojem od pc produkce podle formy, jako příklad z přelomu předminulého a minulého století si můžeme připomenout vliv začátků kinematografie, která změnila spisovatelům a výtvarníkům pohled na realitu, Neruda by byl paf... :-) |Umělecký esprit a invence čeká i na nás, paní Prachfeldová... :-)
Soňa Prachfeldová
11.12.2021 07:14
Je zajímavé pročítat pravidla různých žánrů v literatuře. Přiznám, že píšu od oka a vlastně písemně povídám . Tak asi je to takový můj volný styl. Díky Honzo .
Marie Měchurová
10.12.2021 19:32
Povídku mám připravenou, ještě sebrat odvahu, a dát ji vytisknout. Možná po Vánocich. Ještě ji opravím podle Vašeho návodu.
Jitka Caklová
10.12.2021 16:51
Osobně literární koutky nečtu, aniž bych proti nim něco měla a také jsem živa.
Jitka Caklová
10.12.2021 16:47
Nemám nic proti nikomu, nechť si každý píše co chce a jak chce. Jen jsem si při přečtení těchto dvou vět,14:45 "Není to pro nikoho nic závazného a nikdo vaše případné texty nebude podle tohoto textu posuzovat. Jsou to jen dobře míněné rady pro toho, kdo poradit chce.", vzpomněla, co všechno se na tomto portálu v minulosti "odehrálo", když manžel psal články o fotografování, úpravách a vkládání fotek k textům, psal na FD názorné poznámky o chybách a "dobře míněné rady", jak se jim příště vyhnout. Také jeho dobře míněné rady pár jedinců nedokázalo "rozchodit" a tak pro klid na íčku se raději nevyjadřuje.
Martina Růžičková
10.12.2021 16:01
I když jsem ráda, když sesmolím alespoň pár řádek jako doprovod k fotkám, se zájmem si jednotlivé díly koutku pročítám. Vzpomínám u toho na úžasné učitele a učitelky češtiny a literatury, na které jsem měla štěstí.
Zuzana Pivcová
10.12.2021 15:37
Na konci studia na VŠ jsem psala německou diplomovou práci s názvem "Postava umělce v raných novelách Thomase Manna". Z nich by asi byla nejznámější "Smrt v Benátkách", která byla později zfilmována. Ale píšu to proto, že podle toho, co tu uvádíte o povídkách, by to měly být vlastně povídky. Nechci se dívat do odborné literatury, ale čím vlastně se odlišují novely od povídek, spíš rozsahem?
Václav Soukup
10.12.2021 11:16
Jak správně píšete, není to závazné pro každého. Já vždy dostal nápad a psal jsem spontálně co nejdříve, bez přípravy a poznámek. Prvotní snaha byla alespoń trochu pobavit čtenáře.
Věra Ježková
9.12.2021 18:05
Jendo, téma jsi zpracoval moc hezky - přehledně, srozumitelně, zajímavě. Do psaní povídky se ale asi nepustím. Radši si budu číst tvoje. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA