foto: Pixabay.com
Literární koutek č. 8 - Jak napsat esej
6. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
9.12.2021 11:34
:-) :-) A hrome! :-) Ono je to se sousedskými radami a vysvětleními občas těžké. To jednou koukaly ženské v našem útulku na biblický příběh podle Lukáše, jedna babka se v kruhu ostatních posmívala pasáži o mrtvých, co můžou klidně pohřbít své mrtvé atd., jistě to znáte.
Jen tak mimochodem jsem věc vysvětlil, bibli se věnuji a snad se v ní i dobře orientuji, a milá sousedka se na mě obořila, že o mé rady nestojí a "že su nejaké chytré". Takže sorry jako... :-) :-)
Jiří Dostal
9.12.2021 06:14
:-) :-) "A co děti?! Mají si kde hrát?!" Na i60 určitě! "V období dětských her hraje se vždycky fér, dětství je voda živá..." Poznáváte? :-) Debata, kterou jsem tady přehlídl a procoural k ní namátkou pár jiných témat a profily registrovaných, mě vrací k základnímu svému postřehu
o Literárním koutku - prezentaci slohových útvarů a literárních žánrů šmahem chybí věcná, stručná a naučně populární charakteristika srozumitelná i laikovi, který umí nejen číst, ale taky se v textu orientuje skrze základní hermeneutické dovednosti. Když se mi studenti v hodinách českého jazyka ošívali nad rozbory literární klasiky, zopakoval jsem jim účel této školní práce a nabídl, že se můžeme napříště věnovat obchodním smlouvám, záručním listům, právním předpisům, vyhláškám a různým úředním hovadinám, protože průsery života začínají často podpisem na cáru papíru, kde text byl samá past či pastička. :-) Dobré ráno. :-) :-)
Libuše Křapová
8.12.2021 21:17
Hanko, jistě, nemusíš dál odpovídat. Ale mně, a věřím že i některým dalším íčkařům, vyhovují Jendovy a Věrčiny rady tady na íčku. Jsou aktuální, v případě potřeby vím, kde je najdu a pokud bych potřebovala ještě něco navíc, můžu se na ně přímo obrátit o konkrétní radu v konkrétním případě.
Hana Šimková
8.12.2021 18:02
Tam, kde jsou všechny rady. Můžeš se tam podívat jak máš třeba používat chytrý telefon. Ale to už nevadí a končím diskuzi. Přeber si to jak chceš a jak ti to vyhovuje. Mně už je to opravdu jedno.
Hana Šimková
8.12.2021 17:37
Libuško sice nevím jestli je to jenom výtah, ale určitě by to bylo lepší v jiné rubrice.
Libuše Křapová
8.12.2021 16:09
Hanko, nemůžu s tebou souhlasit. Jenda nám udělal "výtah" z obsahu, poradil, jak na to co nejlépe. To je vlastní práce, tak se to dělá i ve vědeckých pracích. Tam i tady je nutné zdroje uvádět. Pokud by je použil a neuvedl, mohl by být obviněn z plagiátorství.
Hana Šimková
8.12.2021 09:16
Ano Libuško, ale není dobré ty zdroje opsat a pak se snažit omračovat svoji chytrostí. Já si myslím, že na íčku by nic opsaného být nemělo a nebo by se to mělo dát do jiné rubriky. a ne tam , kde lidé píší věci své a neopsané.
Libuše Křapová
7.12.2021 21:49
Jendo, díky za poučení. Hanko, uvádět zdroje je slušnost a dokonce nutnost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA