Ilustrační foto: Ingimage
Pomoc, zapomněl jsem PIN. Lidé si už nedokážou pamatovat spoustu hesel a čísel
1. 12. 2021PIN kód k telefonu, k platební kartě, ke kreditní kartě, heslo k přihlášení do počítače, do internetového bankovnictví, do nejrůznějších aplikací, internetových obchodů a účtů. Je třeba si pamatovat rok od roku více kombinací a pro mnoho lidí to začíná být problém.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dalibor Polanský
11.4.2023 12:55
Používám Bitwarden, ve kterém mám uložena všechna hesla a na jeho otevření stačí jedno heslo, dost složité, ale dobře zapamatovatelné. Zápisník je příliš napadnutelný, stačí ho někde zapomenout.
Ladislava Mikendova
31.1.2023 19:13
Není nic jednoduššího,než si pořídit abecední diář a tam si pod písmeny zaznamenávat piny a hesla,nejlépe gumovací tužkou Pilot,aby bylo možné provádět úpravy,vždy s datem pořízení i opravy.Ten diář mám stále u počítače. Mám ho už mnoho let a velmi se mi osvědčil.Zaznamenávám si do něj i některé postupy. Kam beru notebook,beru i tento diář.Doporučuji.
Pavla Žídková
3.12.2021 09:47
90% obchodů má hesla se stejným počtem znaků, z toho vždy aspoň 1 písmeno (nejlépe velké). U obchodů tedy zadávám vždy stejné heslo. Co se týká karet, tam si PINy pamatuji. No a pak existují pracovní nesmysly, a tam je mám napsané v jednom souboru. Protože pracuji z domu, nikdo mi tam neleze. Ale jinak souhlasím, že by správci hesel mohli mít trochu rozumu (třeba pro vstup k hlášení množství odpadů je třeba 12-ti místné heslo /1 velké písmeno). Sice je to bezpečné, ale fakt nevím, kdo by lezl do hlášení o odpadech....zejména pokud to máte každou chvíli měnit.
Anna Potůčková
2.12.2021 19:36
Mám na PINy, hesla apod. blok, kam si to všechno píši. Jinak bych se nedostala asi na žádné stránky.
Antonín Nebuželský
2.12.2021 14:01
Oprava :Veb, jsem chtěl nápsat.
A když už jsem tady zas, tak mám i taková hesla, která vznikla jako překlep :-)
Antonín Nebuželský
2.12.2021 13:57
Jsou určitě i jakési generátory hesel, jenže pro nás amatéry to asi nebude. Ale je to hrozné, každý obchod má svůj ven, každá služba jakbysmet, ale že by to pomáhalo, nevím.
Za sebe můžu říct, jestli mě manželka přežije, tak to nebude mít snadné, slušně řečeno :-))
Bude to jak v Babovřeskách, teda pro ty, kteří to viděli (jako já).
Vladislava Dejmková
1.12.2021 15:53
Skoro se mi zdá, že v tom článku mohla být pro tyto situace i nějaká dobrá rada. Že se různá čísla, id, piny a hesla člověku den ze dne množí jako houby po dešti, s tím už nic nenaděláme. Ale na to pamatování či uchování těchto informací je třeba mít nějaký systém. Ve svém soukromém i pracovním životě potřebuji hodně různých přístupů a moderní technologie používám také dost. Osobně to řeším tak, že mám něco, čemu říkám podle jednoho ze seriálů Modrý kód. A v tom mám zaznamenáno snad vše potřebné. Některé části hesel mám pro jistotu i zde uvedené pouze v náznacích, podle kterých poznám jen já, z čeho se heslo skládá. Ale stejně to musím stále vylepšovat. Ani tato metoda však není úplně spolehlivá.
Danka Rotyková
1.12.2021 15:31
Já jsem sice vycvičená z bývalého zaměstnání (26 let v bance), hesla, PINy, kódy ... a taky jsem si už od dětství více pamatovala čísla než slova. Ale co naplat, stáří na mne doléhá, a proto jsem schopná v krizové situaci na chvíli to potřebné číslo nebo heslo zapomenout. Proto mám v mobilu pomůcku, diky které ta hlavní data jen já zjistím. Občas, když mám náladu a tužku v ruce, jen tak pro dobrý pocit si své tajné číslice zopakuji. Třeba si někdo myslí že jsem blázen, ale co. Mám i fotografickou paměť, takže co vidím, to si mozek pěkně zopakuje. Snad mi to ještě nějaký čas vydrží. Techniku mám moc ráda, ale papír s obyčejnou tužkou cca 4B, to je něco úžasného.
Zdenka Soukupová
1.12.2021 12:59
Kdysi, v předmobilové a předpinové době jsem si v práci pamatovala všechny telefony kolegů a různých dodavatelů, se kterými jsem často spolupracovala. Teď je s tím konec. Všechny kontakty jsou v mobilu, ne v hlavě.
Proto je nám i zapsané a nosím pro sichr všude s sebou. Platební kartu mám naštěstí jen jednu, tak ten PIN snad nezapomenu. Ať žije technický pokrok! ☺
Dana Puchalská
1.12.2021 12:44
Já si taky pamatuju 3 telefonní čísla z doby,kdy byly ještě pevné linky. A na PIN kódy mám svojí mnemotechnickou pomůcku. Celý život jsem pracovala s čísly a tak mi to zatím problém nedělá. Ale pro jistotu mám je doma i napsaná. Jistota je jistota a občas k nezaplacení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA