Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Kopretiny dědka Kulčáka
21. 11. 2021Sliboval jsem si, že v důchodu budu chodit do divadel, že doženu čtenářský deficit, zvládnu další akordy k těm třem, co znám od čtrnácti, budu za oknem pěstovat šnytlík a tymián, a tak dále, prostě moje důchodové plány byly aktivitami přesyceným roztokem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
22.11.2021 22:19
Milé počteníčko. Před usnutím pohladilo po duši. Vzpomněla jsem si na svého dědu. Inteligentního, sečtělého, pohodového, upřímného člověka. Vystřídal se tu s mou dcerou. Ona na svět přišla, on z něj přesně za měsíc odešel. Vzpomínám na něj vždycky, když mi nějaký podnět zafunguje jako spouštěč. Vždycky jsem chtěla, aby se mi o něm aspoň zdálo. Aby na mě mluvil. A pořád to nešlo. Pak mi kdosi řekl, že se to nepovede, dokud budu vzpomínat s lítostí. Byla to pravda. Takže občas se probudím ze snu, kdy jsem aspoň na chvíli byla malá holka, nebo i dospělá holka, a ocitla jsem se u dědy v tom domečku se zahrádkou. Dodnes vím, jaké kde byly stromky a záhony...je to všechno pryč.
Děkuju.
Zdenka Soukupová
22.11.2021 14:30
Obdivuju ten talent, který umožní při pohledu na pár fotek z dětství napsat tak hezký a veselý příběh. ☺☺☺
Soňa Prachfeldová
22.11.2021 09:32
Moc hezké, co vzpomínek se vynoří při pohledu na staré fotky. A dědek byl správný !
Dana Pelcová
22.11.2021 00:44
Moc hezké čtení, pobavilo mě to a omlouvám se, při hodnocení mi omylem ujela ruka , měl být plný počet
Jana Vargová
21.11.2021 14:28
Zase se to pěkně od podlahy četlo. Těším že, že z další krabice vypadne další příběh. Díky
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA